‘OLED scherm iPhone 8 snijdt in winstmarges Apple’

Apple stapt naar verwachting voor de iPhone 8 over op OLED-panelen. Volgens analisten wordt dat een dure grap voor de techgigant, gezien het daarmee in zijn eigen winstmarges snijdt.

OLED

Apple stapt met de aankomende iPhone 8 hoogstwaarschijnlijk over op een OLED-scherm. Dat bleek de afgelopen maanden uit bronnen binnen de industrie, gelekte informatie en het feit dat andere bedrijven een consortium zijn begonnen om überhaupt nog OLED-panelen te kunnen bemachtigen. Apple kan met zijn verkoopaantallen een dergelijke industrie qua vraag helemaal in beslag nemen, waardoor kleinere fabrikanten opeens ernaast grijpen.

Kleinere winstmarges

Voor Apple wordt het een dure grap, zo beweert Cowen & Company analist Timothy Arcuri. Het gaat de techgigant naar schatting $50 miljoen kosten, waarmee het in zijn eigen winstmarges snijdt. Daarmee blijven de winstmarges van de volgende iPhones lang op 39% steken, aldus de analist. Normaliter zou de winstmarge hoger liggen, gezien de prijzen van componenten normaliter dalen naarmate ze langer beschikbaar zijn. Dan kan Apple ze dus voor minder inkopen en verdient het bedrijf dus meer aan zijn toestellen. De techgigant zal de kleinere winstmarges dus moeten slikken om de overstap te maken naar de nieuwe technologie.

iPhone 8

Naar verwachting heeft de iPhone 8 een 5.8-inch OLED scherm met gebogen randen. Door het gebrek aan schermranden blijft het toestel ondanks het flinke scherm zeer compact. De sensoren en vingerprintscanner worden waarschijnlijk op een bepaalde manier onder het glas verwerkt. Het is op het moment van schrijven nog niet duidelijk of Apple ook een OLED-scherm voor de iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaat gebruiken. Dat zal er vooral aan liggen op welke schaal bedrijven als Samsung de panelen kunnen leveren.

Bron: Apple Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert -

    Apple zou niet moeten zeuren.
    Hun marges zijn al hoog. Laat ze dan ballen tonen en de prijs opdrijven. Kijken of de klant er nog voor over heeft. Zoals hun mc books 2016. Verder betalen ze al bijna niks aan belasting. Ik heb geen medelijden met dit bedrijf. Die bijna puur naar winstmaximalisatie streeft. Tegen alle morele waardes in.

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters