‘OLED scherm iPhone 8 snijdt in winstmarges Apple’

Apple stapt naar verwachting voor de iPhone 8 over op OLED-panelen. Volgens analisten wordt dat een dure grap voor de techgigant, gezien het daarmee in zijn eigen winstmarges snijdt.

OLED

Apple stapt met de aankomende iPhone 8 hoogstwaarschijnlijk over op een OLED-scherm. Dat bleek de afgelopen maanden uit bronnen binnen de industrie, gelekte informatie en het feit dat andere bedrijven een consortium zijn begonnen om überhaupt nog OLED-panelen te kunnen bemachtigen. Apple kan met zijn verkoopaantallen een dergelijke industrie qua vraag helemaal in beslag nemen, waardoor kleinere fabrikanten opeens ernaast grijpen.

Kleinere winstmarges

Voor Apple wordt het een dure grap, zo beweert Cowen & Company analist Timothy Arcuri. Het gaat de techgigant naar schatting $50 miljoen kosten, waarmee het in zijn eigen winstmarges snijdt. Daarmee blijven de winstmarges van de volgende iPhones lang op 39% steken, aldus de analist. Normaliter zou de winstmarge hoger liggen, gezien de prijzen van componenten normaliter dalen naarmate ze langer beschikbaar zijn. Dan kan Apple ze dus voor minder inkopen en verdient het bedrijf dus meer aan zijn toestellen. De techgigant zal de kleinere winstmarges dus moeten slikken om de overstap te maken naar de nieuwe technologie.

iPhone 8

Naar verwachting heeft de iPhone 8 een 5.8-inch OLED scherm met gebogen randen. Door het gebrek aan schermranden blijft het toestel ondanks het flinke scherm zeer compact. De sensoren en vingerprintscanner worden waarschijnlijk op een bepaalde manier onder het glas verwerkt. Het is op het moment van schrijven nog niet duidelijk of Apple ook een OLED-scherm voor de iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaat gebruiken. Dat zal er vooral aan liggen op welke schaal bedrijven als Samsung de panelen kunnen leveren.

Bron: Apple Insider

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters