‘OLED scherm iPhone 8 snijdt in winstmarges Apple’

Apple stapt naar verwachting voor de iPhone 8 over op OLED-panelen. Volgens analisten wordt dat een dure grap voor de techgigant, gezien het daarmee in zijn eigen winstmarges snijdt.

OLED

Apple stapt met de aankomende iPhone 8 hoogstwaarschijnlijk over op een OLED-scherm. Dat bleek de afgelopen maanden uit bronnen binnen de industrie, gelekte informatie en het feit dat andere bedrijven een consortium zijn begonnen om überhaupt nog OLED-panelen te kunnen bemachtigen. Apple kan met zijn verkoopaantallen een dergelijke industrie qua vraag helemaal in beslag nemen, waardoor kleinere fabrikanten opeens ernaast grijpen.

Kleinere winstmarges

Voor Apple wordt het een dure grap, zo beweert Cowen & Company analist Timothy Arcuri. Het gaat de techgigant naar schatting $50 miljoen kosten, waarmee het in zijn eigen winstmarges snijdt. Daarmee blijven de winstmarges van de volgende iPhones lang op 39% steken, aldus de analist. Normaliter zou de winstmarge hoger liggen, gezien de prijzen van componenten normaliter dalen naarmate ze langer beschikbaar zijn. Dan kan Apple ze dus voor minder inkopen en verdient het bedrijf dus meer aan zijn toestellen. De techgigant zal de kleinere winstmarges dus moeten slikken om de overstap te maken naar de nieuwe technologie.

iPhone 8

Naar verwachting heeft de iPhone 8 een 5.8-inch OLED scherm met gebogen randen. Door het gebrek aan schermranden blijft het toestel ondanks het flinke scherm zeer compact. De sensoren en vingerprintscanner worden waarschijnlijk op een bepaalde manier onder het glas verwerkt. Het is op het moment van schrijven nog niet duidelijk of Apple ook een OLED-scherm voor de iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaat gebruiken. Dat zal er vooral aan liggen op welke schaal bedrijven als Samsung de panelen kunnen leveren.

Bron: Apple Insider

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters