Olivetti komt met Android-tablet 'Olipad'

Olivetti, ooit een bekende maker van prachtig ontworpen typemachines, stort zich op de tabletmarkt. De Italiaanse firma is bezig met een Android-tablet met de grappige naam Olipad. Het apparaat gaat rond vierhonderd euro kosten.

olipad

Al deze maand komen de Olipads op de markt. Ze draaien op een nog onbekende versie van Android en zijn 10 inch groot, ietsje groter dan de iPad. De Olipad wordt voorzien van WiFi en 3G.

Olivetti is inmiddels overgenomen door Telecom Italia. De afgelopen jaren hield het bedrijf zich bezig met producten die gericht waren op de zakelijke markt. Patrizia Grieco, de CEO van Olivetti, hoopt dat die zakelijke klanten – die door Olivetti gemaakte software op pc’s gebruiken – ook iets hebben aan de Olipad, waar die software ook op wordt gezet. De nieuwe tablet wordt zo vooral interessant voor het midden- en kleinbedrijf. Eén van de genoemde apps biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om documenten of andere content te delen binnen een bedrijf en bedrijven waarmee wordt samengewerkt. Ook is er software voor verkoopondersteuning en een digitale catalogus voor de modesector, die naar de Olipad komen.

Eén hele speciale app is nu in ontwikkeling: die is bedoeld voor de Italiaanse spoorwegen, en geeft reparatiemonteurs via de tablet de mogelijkheid om het onderhoud van de spoorwegen efficiënter te managen. Een van de problemen met het onderhoud van treinen en rails is de coördinatie van verschillende vervolgstappen, planning van reparaties en de bestelling van onderdelen. Een reparateur in het veld kan direct de benodigde onderdelen bestellen via zijn Olipad, die vol staat met gebruiksaanwijzingen en gidsen die procedures beschrijven. Ook kunnen er met de Olipad foto’s van de defecte onderdelen worden gemaakt en kan hij via de Olipad nagaan of een onderdeel ergens op voorraad ligt. Nu moeten de monteurs daarvoor nog terug naar kantoor om dat allemaal te regelen.

Bron: technology review

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters