Olympische Spelen 2012 worden testgrond voor mobiel betalen

Samsung en Visa, beiden sponsors van de Olympische Spelen, willen mobiel betalen middels Near Field Communication een grootschalige test gaan geven op het evenement, dat in 2012 zal plaatsvinden.

Mobiel Betalen NFC

Visa wil daarvoor een speciale applicatie uitbrengen die alle NFC-telefoons in staat stelt om betalingen te doen tijdens het evenement.

Samsung zal een speciale telefoon op de markt gaan brengen voor de test. Maar dat betekent niet dat mensen met andere telefoons die een NFC-chip hebben geen gebruik van de dienst kunnen maken. Zo zullen Nexus S- en Galaxy S II-gebruikers ook gebruik kunnen maken van de applicatie.

Het principe is simpel: je houdt je telefoon vlakbij de NFC-lezer terwijl de Visa-applicatie opgestart is. Dan zal er automatisch betaald worden en wordt het bedrag vermoedelijk van je rekening afgeschreven. Het zou ook kunnen dat er een soort chip-systeem komt waarbij je je telefoon eerst moet laden met geld. In de hieronder toegevoegde video kun je een kleine demo van het concept zien die we op het Mobile World Congress dit jaar te zien kregen.

De twee bedrijven hopen met deze test op het grote sportevenement mobiel betalen een boost te kunnen geven. De technologie bestaat al lang, maar het wil maar niet echt van de grond komen. Ook T-Mobile heeft al verschillende ideeën om de techniek een impuls te geven en Google heeft ook flinke plannen voor NFC.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters