Olympische Spelen 2012 worden testgrond voor mobiel betalen

Samsung en Visa, beiden sponsors van de Olympische Spelen, willen mobiel betalen middels Near Field Communication een grootschalige test gaan geven op het evenement, dat in 2012 zal plaatsvinden.

Mobiel Betalen NFC

Visa wil daarvoor een speciale applicatie uitbrengen die alle NFC-telefoons in staat stelt om betalingen te doen tijdens het evenement.

Samsung zal een speciale telefoon op de markt gaan brengen voor de test. Maar dat betekent niet dat mensen met andere telefoons die een NFC-chip hebben geen gebruik van de dienst kunnen maken. Zo zullen Nexus S- en Galaxy S II-gebruikers ook gebruik kunnen maken van de applicatie.

Het principe is simpel: je houdt je telefoon vlakbij de NFC-lezer terwijl de Visa-applicatie opgestart is. Dan zal er automatisch betaald worden en wordt het bedrag vermoedelijk van je rekening afgeschreven. Het zou ook kunnen dat er een soort chip-systeem komt waarbij je je telefoon eerst moet laden met geld. In de hieronder toegevoegde video kun je een kleine demo van het concept zien die we op het Mobile World Congress dit jaar te zien kregen.

De twee bedrijven hopen met deze test op het grote sportevenement mobiel betalen een boost te kunnen geven. De technologie bestaat al lang, maar het wil maar niet echt van de grond komen. Ook T-Mobile heeft al verschillende ideeën om de techniek een impuls te geven en Google heeft ook flinke plannen voor NFC.

Bron: Emerce

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters