Olympische spelen in Virtual Reality en 8K

Olympische Spelen
de Olympische Spelen in Virtual Reality

Olympische Spelen in Virtual Reality

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 is de 28e editie van de zomerspelen die voor het eerst in 1896 werd georganiseerd. Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in Zuid-Amerika worden gehouden. Het is altijd weer spannend welke sporters naar huis gaan met een medaille en welk land de meeste prijzen in de wacht weet te slepen. Of je nou sportliefhebber bent of niet, van de Olympische Spelen ga je hoe dan ook iets merken. OBS, de Olympic Broadcasting Services heeft bekend gemaakt dat er nu ook uitzendingen te volgen zijn in Virtual Reality. Maar ook 8K doet zijn intrede dit jaar. Er zal 7.000 uur aan beeld materiaal worden opgenomen en 130 uur daarvan in 8K

Sharp 8K
Sharp 8K TV

8K

Er word dus 130 uur opgenomen in 8K, maar Europa en Amerika zal daar niet van kunnen genieten. 8k is nog erg klein, er is immers nog maar één 8K tv en die staat in Tokio. Japan bereid zich al voor op de Olympische Spelen van 2020 door 8K beelden te laten zien, ze verwachten dat 8K in 2020 veel breder beschikbaar is en de kans is groot dat het dan ook in Nederland de standaard is. Misschien zie je in 2020 Pieter van den Hoogenband wel in 8K.

Olympische Spelen
Olympische Spelen in Rio de Janairo

HD

Stel je hebt geen Virtual Reality bril en je woont niet in Japan dan kan je altijd nog de Olympische spleen volgen in HD kwaliteit en het gejoel en gejuich van het publiek in Dolby 5.1 surround sound beluisteren, de beelden zullen worden uitgezonden in 220 landen en zal door meer dan vijf miljard kijkers over de wereld worden bekeken, dat zijn er nogal wat.

 

Olympische SpelenBron: ZDnet.be

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters