OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak

Het Openbaar Ministerie wil meer duidelijkheid over het gebruik van een smartphone in de auto. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moet meer duidelijkheid verschaffen over wat wel en niet verboden is.

Smartphone in houder-zaak

De smartphone in houder-zaak van eerder deze week is voor het OM de aanleiding. Daarbij oordeelde de rechter dat het gebruiken van je telefoon in een houder in de auto hetzelfde is als het vasthouden van de smartphone. Daarmee ging de rechter mee met de redenatie van de openbaar aanklager. smartphone in houder

Volgens het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) blijft er echter nog te veel onduidelijkheid over wat wel en niet mag. De organisatie wil meer duidelijkheid over wanneer een boete precies kan worden opgelegd voor het bedienen van een smartphone in de auto. “Wij willen graag van de hoogste instantie een uitspraak die hopelijk ook in bredere zin duidelijkheid schept over wat wel en wat niet onder vasthouden valt”, aldus woordvoerder Ernst Koelman.

Beleid aanpassen

De recente uitspraak is volgens Koelman namelijk nog niet genoeg om het OM en de politie hun beleid te laten aanpassen. Als ook het gerechtshof bepaalt dat je je smartphone niet in een houder mag bedienen, zou het kunnen dat het beleid wel op de schop gaat.

De uitspraak van de rechter was gelet op eerdere jurisprudentie redelijk logisch. Eerder werden mensen namelijk al veroordeeld omdat ze hun GPS-systeem of radio bedienden. Ook daarbij kun je niet goed op de weg letten en heb je maar één hand aan het stuur, zo oordeelde de rechter destijds.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters