OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak

Het Openbaar Ministerie wil meer duidelijkheid over het gebruik van een smartphone in de auto. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moet meer duidelijkheid verschaffen over wat wel en niet verboden is.

Smartphone in houder-zaak

De smartphone in houder-zaak van eerder deze week is voor het OM de aanleiding. Daarbij oordeelde de rechter dat het gebruiken van je telefoon in een houder in de auto hetzelfde is als het vasthouden van de smartphone. Daarmee ging de rechter mee met de redenatie van de openbaar aanklager. smartphone in houder

Volgens het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) blijft er echter nog te veel onduidelijkheid over wat wel en niet mag. De organisatie wil meer duidelijkheid over wanneer een boete precies kan worden opgelegd voor het bedienen van een smartphone in de auto. “Wij willen graag van de hoogste instantie een uitspraak die hopelijk ook in bredere zin duidelijkheid schept over wat wel en wat niet onder vasthouden valt”, aldus woordvoerder Ernst Koelman.

Beleid aanpassen

De recente uitspraak is volgens Koelman namelijk nog niet genoeg om het OM en de politie hun beleid te laten aanpassen. Als ook het gerechtshof bepaalt dat je je smartphone niet in een houder mag bedienen, zou het kunnen dat het beleid wel op de schop gaat.

De uitspraak van de rechter was gelet op eerdere jurisprudentie redelijk logisch. Eerder werden mensen namelijk al veroordeeld omdat ze hun GPS-systeem of radio bedienden. Ook daarbij kun je niet goed op de weg letten en heb je maar één hand aan het stuur, zo oordeelde de rechter destijds.

Bron: NU.nl

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters