Omzet BlackBerry duikt onder een miljard dollar

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat de omzet over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar uitgekomen is op 976 miljoen dollar. Daarmee duikt de fabrikant voor het eerst in zeven jaar tijd onder de miljard euro omzet.

De fabrikant laat weten dat de afzet van haar smartphones opnieuw flink gedaald is. In totaal wist BlackBerry 3,4 miljoen smartphones te verkopen in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2013. Een kwartaal eerder waren er dat nog 4,3 miljoen stuks. Daarbij valt vooral op dat het overgrote gedeelte van de verkochte smartphones nog steeds op BlackBerry 7 draait, in plaats van versie 10. Dit duit erop dat de fabrikant in met namen opkomende landen nog veel smartphones verkoopt, maar niet in ontwikkelde landen zoals Europa en Amerika.

De omzet van BlackBerry viel opnieuw lager uit tot 976 miljoen dollar. Het is voor het eerst sinds 2007 dat de fabrikant onder de miljard dollar omzet is gedaald in een kwartaal. Het verlies kwam uit op 423 miljoen dollar, fors lager dan het kwartaal ervoor toen het verlies nog 4.4 miljard dollar was. Volgens de nieuwe topman van het bedrijf komt dit door stevig reorganiseren in is dit in lijn met de nieuwe strategie en verwachtingen van het bedrijf. Hij is dan ook optimistisch gestemd over de toekomst van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters