Omzet BlackBerry duikt onder een miljard dollar

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat de omzet over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar uitgekomen is op 976 miljoen dollar. Daarmee duikt de fabrikant voor het eerst in zeven jaar tijd onder de miljard euro omzet.

De fabrikant laat weten dat de afzet van haar smartphones opnieuw flink gedaald is. In totaal wist BlackBerry 3,4 miljoen smartphones te verkopen in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2013. Een kwartaal eerder waren er dat nog 4,3 miljoen stuks. Daarbij valt vooral op dat het overgrote gedeelte van de verkochte smartphones nog steeds op BlackBerry 7 draait, in plaats van versie 10. Dit duit erop dat de fabrikant in met namen opkomende landen nog veel smartphones verkoopt, maar niet in ontwikkelde landen zoals Europa en Amerika.

De omzet van BlackBerry viel opnieuw lager uit tot 976 miljoen dollar. Het is voor het eerst sinds 2007 dat de fabrikant onder de miljard dollar omzet is gedaald in een kwartaal. Het verlies kwam uit op 423 miljoen dollar, fors lager dan het kwartaal ervoor toen het verlies nog 4.4 miljard dollar was. Volgens de nieuwe topman van het bedrijf komt dit door stevig reorganiseren in is dit in lijn met de nieuwe strategie en verwachtingen van het bedrijf. Hij is dan ook optimistisch gestemd over de toekomst van het bedrijf.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters