Omzet HTC in november met bijna 20 procent onderuit

Fabrikant HTC zag in de maand november de omzet met bijna 20 procent slinken. De producent heeft te lijden onder zware concurrentie en lopende rechtszaken.

HTC heeft de cijfers van November middels een persbericht (pdf) bekend gemaakt. Uit het korte statement blijkt dat de omzet vergeleken met een jaar eerder in november met 19,6 procent onderuit is gegaan. In totaal wist de producent 30,942 miljoen New Taiwan Dollar omzet te zetten in november. Een verklaring voor de daling werd niet door de fabrikant afgegeven.

Eerder gaf HTC wel al een winstwaarschuwing aangezien het bedrijf veel concurrentie heeft te dulden van Samsung, andere Android-fabrikanten en Apple. De smartphones van de fabrikant worden minder verkocht als gevolg van die hevige concurrentie. Ook het juridisch steekspel met Apple doet de producent geen goed.

Desondanks heeft HTC dit jaar wel een omzet gerealiseerd van bijna 440 miljoen New Taiwan Dollar. Dat is een stijging van iets meer dan 78 procent vergeleken met 2010. HTC verwacht in het eerste kwartaal van 2012 weer de groei terug te vinden.

HTC logo 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters