Omzet HTC in november met bijna 20 procent onderuit

Fabrikant HTC zag in de maand november de omzet met bijna 20 procent slinken. De producent heeft te lijden onder zware concurrentie en lopende rechtszaken.

HTC heeft de cijfers van November middels een persbericht (pdf) bekend gemaakt. Uit het korte statement blijkt dat de omzet vergeleken met een jaar eerder in november met 19,6 procent onderuit is gegaan. In totaal wist de producent 30,942 miljoen New Taiwan Dollar omzet te zetten in november. Een verklaring voor de daling werd niet door de fabrikant afgegeven.

Eerder gaf HTC wel al een winstwaarschuwing aangezien het bedrijf veel concurrentie heeft te dulden van Samsung, andere Android-fabrikanten en Apple. De smartphones van de fabrikant worden minder verkocht als gevolg van die hevige concurrentie. Ook het juridisch steekspel met Apple doet de producent geen goed.

Desondanks heeft HTC dit jaar wel een omzet gerealiseerd van bijna 440 miljoen New Taiwan Dollar. Dat is een stijging van iets meer dan 78 procent vergeleken met 2010. HTC verwacht in het eerste kwartaal van 2012 weer de groei terug te vinden.

HTC logo 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart -

  Dat zou betekenen dat ze over de periode januari tot november 10 miljoen euro omzet hebben gedraaid. Hou er rekening mee dat in de internationale financiële wereld de komma als een punt wordt gebruikt (met grote getallen iig) Zie: http://www.google.nl/search?gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=439432+ntd+to+euro#pq=439432000+twd+to+eur&hl=nl&cp=3&gs_id=23&xhr=t&q=440000000+twd+to+EUR&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=440000000+twd+to+EUR&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=7acb56201edc7ea4&biw=1366&bih=667&bs=1

  1. Danijel -

   Ik zie hier toch echt NTD staan [url=http://www.mzcan.com/taiwan/2498/monthlysales/83/EN/【HTC News Release】HTC Releases Unaudited Revenue for November 2011_ccaLJJRR3f7q.pdf]pdf[/url]

 2. Bart -

  Woow een omzet van 440 miljoen Won? Dat is bijna 300 000 euro! Wist niet dat ik meer omzet draaide dan HTC?! Misschien neem ik het wel over! :Y

 3. gast TK -

  Kijk zo hoort dat heet nou concurentie een dipje zal HTC geen kwaad doen die staan nou op haren en snaren die zijn zich aan bezinnen het moet beter mooier innovatiever . Ben benieuwd waar die straks allemaal mee gaan komen dat wordt weer smullen voor ons zeker weten.

  1. Angelo -

   Na de Desire zijn ze de verkeerde weg ingaslagen kwa design. Spec waren ook nooit spectaculair, en ze misten ineens de Amoled schermen, wat voor een grote groep bepaalde dat ze naar Samsung overstapten.

   2012 word het design anders en zoals tot nu bekend is komen er weer Amoled schermen in de toestellen.
   Hoop voor ze dat het een beter jaar word, anders kan het wel eens snel bergafwaarts gaan.:)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters