Omzet Nederlandse mobiele markt gedaald

Telecompaper meldt dat de omzet in de Nederlandse mobiele markt is gedaald. Die lag in het derde kwartaal op 1,6 miljard euro, en dat is 0.7 procent lager ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009. Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar is de daling zelfs 2,3 procent.

cell phones

De terugval heeft volgens Telecompaper te maken met de lagere omzet die telco’s halen uit spraakdiensten. Niet dat er minder wordt gebeld, maar er wordt minder aan verdiend door de verplichte verlaging van de MTA-tarieven (kosten die telco’s elkaar rekenen voor de afwikkeling van gesprekken) en de concurrentie.

Er is wel groei in dataverkeer, maar dat kon de teruggang in inkomsten niet compenseren.

Het aantal actieve mobiele simkaarten in Nederland daalde volgens Telecompaper met 6,3 procent. Er waren eind september 19,9 miljoen simkaarten actief. De daling komt doordat zowel KPN als T-Mobile het afgelopen jaar hebben gesneden in het inactieve prepaid segment: mensen die hun prepaid mobieltje niet gebruikten, werden afgesloten. Het afgelopen kwartaal is de markt redelijk stabiel gebleven, met maar 6000 nieuwe simkaarten ten opzichte van het tweede kwartaal.

Het marktaandeel van KPN stond eind september op 49 procent, Vodafone kwam tot 27 procent en T-Mobile nam 24 procent van de markt voor zijn rekening.

Telecompaper heeft berekend dat de omzet uit mobiele telecomdiensten in 2010 op 6,3 miljard euro zal komen, wat 0,4 procent lager is dan 2009. Tot 2014 verwacht het blad een kleine groei van 1 procent, tot een omzet van 6,7 miljard euro. Een jaar geleden verwachtte Telecompaper nog dat in 2014 7,2 miljard euro omzet zou worden gemaakt.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters