Omzet Nederlandse telecommarkt krimpt

De omzet van de Nederlandse telecommarkt is in het derde kwartaal van 2012 met 5.2 procent gekrompen vergeleken met een kwartaal eerder. Op jaarbasis is de omzet met ongeveer 2,1 procent gekrompen.

nederlandse telecommarkt

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat in de Nederlandse telecommarkt de omzet daalt. Zo is de omzet met 5,2 procent gedaald in het derde kwartaal van 2012 naar 1,45 miljard euro. Op jaarbasis zagen de onderzoekers de omzet afnemen met 2 procent. Volgens Telecompaper is dit het directe gevolg van het feit dat mensen minder bellen en meer data verbruiken. Het aandeel voice versus non-voice in de omzet is 59,3 tegen 40,7 procent nog steeds. Deze verhouding lijkt echter wel steeds sneller te kantelen richting de non-voice kant.

De verwachting is dat in 2012 de omzet met ongeveer 4,1 procent zal slinken in Nederland naar een totale omzet van 5,8 miljard euro. Desondanks verwachten de onderzoekers wel dat deze daling zal stabiliseren en dat de omzet voor de Nederlandse markt in 2016 op de 6,1 miljard euro zal komen te liggen.

In totaal zijn er volgens de onderzoekers 21,1 miljoen simkaarten in Nederland geactiveerd, een stijging van 0,8 procent. Provider KPN zag de grootste terugval in de omzet, gevolgd door T-Mobile en Vodafone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters