Omzet Nederlandse telecommarkt krimpt

De omzet van de Nederlandse telecommarkt is in het derde kwartaal van 2012 met 5.2 procent gekrompen vergeleken met een kwartaal eerder. Op jaarbasis is de omzet met ongeveer 2,1 procent gekrompen.

nederlandse telecommarkt

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat in de Nederlandse telecommarkt de omzet daalt. Zo is de omzet met 5,2 procent gedaald in het derde kwartaal van 2012 naar 1,45 miljard euro. Op jaarbasis zagen de onderzoekers de omzet afnemen met 2 procent. Volgens Telecompaper is dit het directe gevolg van het feit dat mensen minder bellen en meer data verbruiken. Het aandeel voice versus non-voice in de omzet is 59,3 tegen 40,7 procent nog steeds. Deze verhouding lijkt echter wel steeds sneller te kantelen richting de non-voice kant.

De verwachting is dat in 2012 de omzet met ongeveer 4,1 procent zal slinken in Nederland naar een totale omzet van 5,8 miljard euro. Desondanks verwachten de onderzoekers wel dat deze daling zal stabiliseren en dat de omzet voor de Nederlandse markt in 2016 op de 6,1 miljard euro zal komen te liggen.

In totaal zijn er volgens de onderzoekers 21,1 miljoen simkaarten in Nederland geactiveerd, een stijging van 0,8 procent. Provider KPN zag de grootste terugval in de omzet, gevolgd door T-Mobile en Vodafone.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters