Omzet T-Mobile daalt in tweede kwartaal

De omzet van T-Mobile is in het tweede kwartaal gedaald. Met 1,8 procent, tot 379 miljoen euro. Toch is de provider tevreden over hoe het gaat.

T-Mobile lanceert cloud storage dienst t mobile logo

Het bedrijf maakte namelijk een brutowinst van 150 miljoen tussen april en juni. Ook steeg het datagebruik volgens T-Mobile ‘fors’. “Het dataverbruik in de gemoderniseerde gebieden nam met gemiddeld 128 procent toe”, schrijft de provider in een persbericht.

T-Mobile doelt hier op de 4G-gedekte delen van Nederland. Meer dan de helft van de kleine 4,3 miljoen T-Mobile-klanten heeft nu het supersnelle internet in zijn woonplaats. Volgens de provider is de dekking ook binnenshuis verbeterd. Hierdoor zou het aantal belminuten per klant met vijf procent zijn gestegen.

Mark Klein, CEO van T-Mobile Nederland, is tevreden met hoe het gaat. “De totale markt blijft verder afnemen en dat raakt vanzelfsprekend ook T-Mobile”, zegt hij. “Onze organisatie is wendbaar en daardoor in staat adequaat te blijven reageren op de constant veranderende marktomstandigheden.”

“Onze operationele kosten zijn lager dan ooit tevoren, waardoor we kunnen blijven investeren in onze kernactiviteiten: netwerk en service. Ik ben tevreden dat deze investeringen ook steeds duidelijker beginnen uit te betalen gezien het stabiele aantal loyale abonnementsklanten.”

Steeds meer abonnees gebruiken de vernieuwde T-Mobile-app. Hij is een miljoen keer gedownload en krijgt drie miljoen views per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters