Omzet Huawei stijgt met 40 procent

Het gaat goed met Huawei. De omzet van het bedrijf steeg in de eerste helft van dit jaar met 40 procent. Dat is een nog hogere stijging dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen steeg Huawei’s omzet namelijk met ‘slechts’ 30 procent.

Huawei P9 en P9 LiteAls je het dan over de centjes wil hebben, de omzet van Huawei in het eerste deel van 2016 was 245,5 miljard yuan. Reken je dat om naar euro’s, dan kom je uit op ene bedrag van om en nabij de 33,4 miljard euro. De omzet was in dezelfde periode vorig jaar omgerekend nog 24 miljard euro. Overigens is er wel minder winst gemaakt. Die lag vorig jaar op 18 procent en nu ligt de winst op 12 procent. Huawei deelt echter geen concrete bedragen, dus het is gissen naar het winstbedrag van de Chinese fabrikant.

De indeling van Huawei

De winst zal lang niet alleen afkomstig zijn van Huawei’s smartphone-afdeling. Want hoewel de consument het bedrijf tegenwoordig vooral kent als smartphonefabrikant, verdient Huawei nog altijd het meeste geld met het aanleggen van mobiele netwerken: dat is het specialisme van de Chinese fabrikant.

Ambitieus Huawei

Dat neemt niet weg dat de fabrikant op gebied van smartphones zeer ambitieus is. Er gaat veel geld richting Huawei’s Research & Development-afdeling om met nieuwe ideeën te komen. Dit jaar al hoopt de fabrikant 140 miljoen smartphones te verkopen, wat een stijging zou moeten zijn van 30 procent ten opzichte van 2015. Ook dat was geen slecht jaar voor Huawei.

In dat jaar kwam de fabrikant onder andere met de Huawei P8 en maakt het met de Nexus 6P ook zijn eerste smartphone in opdracht van Google. Wil je meer informatie weten over de cijfers die Huawei presenteerde? Op hun site zie je een documentje met de ins en outs over de omzet van Huawei.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters