Omzet Vodafone Nederland lager door recessie

Vodafone Nederland heeft in het afgelopen kwartaal een omzet gemaakt van 448,7 miljoen euro. Dat is een daling van 3,7 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2012. De daling is te wijten aan de voortdurende recessie, meldt Vodafone.

Omzet Vodafone Nederland lager door recessie Vodafone

Het aantal aansluitingen steeg wel een beetje naar 5,3 miljoen. Dat is 0,4 procent meer dan een jaar geleden. Vodafone meldt dat de recessie zijn weerslag heeft op het uitgavenpatroon van consumenten en zakelijke klanten. Dat verklaart de daling van de omzet.

Het bedrijf meldt dat de nieuwe RED-abonnementen aardig populair zijn onder nieuwe klanten. Meer dan de helft, 55 procent, kiest voor een RED-abonnement, waarbij je bij – op de goedkoopste variant na – onbeperkt kunt bellen en sms’en en waar ook een flink pakket mobiel dataverkeer bij zit.

Vodafone herinnert ook aan de installatie van de eerste AIR-antenne in april. Die antenne biedt zowel 3G- als 4G-verbindingen. De antennes realiseren een hogere snelheid, betere dekking en lager energieverbruik. Vodafone blijft investeren in 3G, omdat de meeste klanten voorlopig een voor dit netwerk geschikt toestel blijven gebruiken. Begin augustus belooft Vodafone meer bekend te maken over de uitrol van het 4G-netwerk.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters