Omzet Vodafone Nederland lager door recessie

Vodafone Nederland heeft in het afgelopen kwartaal een omzet gemaakt van 448,7 miljoen euro. Dat is een daling van 3,7 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2012. De daling is te wijten aan de voortdurende recessie, meldt Vodafone.

Omzet Vodafone Nederland lager door recessie Vodafone

Het aantal aansluitingen steeg wel een beetje naar 5,3 miljoen. Dat is 0,4 procent meer dan een jaar geleden. Vodafone meldt dat de recessie zijn weerslag heeft op het uitgavenpatroon van consumenten en zakelijke klanten. Dat verklaart de daling van de omzet.

Het bedrijf meldt dat de nieuwe RED-abonnementen aardig populair zijn onder nieuwe klanten. Meer dan de helft, 55 procent, kiest voor een RED-abonnement, waarbij je bij – op de goedkoopste variant na – onbeperkt kunt bellen en sms’en en waar ook een flink pakket mobiel dataverkeer bij zit.

Vodafone herinnert ook aan de installatie van de eerste AIR-antenne in april. Die antenne biedt zowel 3G- als 4G-verbindingen. De antennes realiseren een hogere snelheid, betere dekking en lager energieverbruik. Vodafone blijft investeren in 3G, omdat de meeste klanten voorlopig een voor dit netwerk geschikt toestel blijven gebruiken. Begin augustus belooft Vodafone meer bekend te maken over de uitrol van het 4G-netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters