Omzetdaling voor de zakelijke markt van KPN

De eerste drie maanden van dit jaar had KPN last van een dalende vraag vanuit de zakelijke markt. Door deze dalende vraag gingen de omzet en winst verder naar beneden.

In het vorig kwartaal behaalde KPN een omzet van 1,7 miljard euro. Dat is bijna 4 procent minder dan het jaar daarvoor. Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebtida) zakte met 4,5 procent naar 568 miljoen euro. De nettowinst verbeterde wel naar 48 miljoen euro, tegen 23 miljoen euro een jaar eerder.

KPNTransformatie KPN

Het bedrijf behaalde op de consumentenmarkt afgelopen kwartaal 3 procent meer omzet dan vorig jaar. Daarentegen de zakelijke markt, daar daalde de omzet met zo’n 7 procent ten opzichte van vorig jaar. Vorige maand kondigde KPN aan dat ze nieuwe stappen gaan ondernemen om de dalende omzet van de zakelijke markt tegen te gaan. Zij willen zich transformeren tot een ICT-dienstverlener in plaats van een telecomaanbieder.

Negatief resultaat zakelijke marktKPN

Volgens bestuursvoorzitter Eelco Blok is de verwachting dat de omzet van zakelijke markt de komende tijd zal verbeteren. Het negatieve resultaat van afgelopen kwartaal werd gedrukt door investeringen waarvan komende tijd de kosten juist gaan dalen. KPN investeerde afgelopen jaren in het netwerk en de dienstverlening. De resultaten van de zakelijke markt wijten ze ook aan de lastige economische omstandigheden. Vorige jaar lieten ze al weten dat het niet zo goed ging met de zakelijke tak, hierdoor verdwenen er honderden banen.

Groei consumentenmarkt

Klanten van KPN verruilden minder snel van hun provider dan het jaar daarvoor. Vaste en mobiele diensten voor consumenten leverde een stabiele omzet op en meer winst op. Afgelopen kwartaal kwamen er 36.000 nieuwe mobiele telefonie abonnementen bij. Daarnaast kwamen er 22.000 breedbandklanten bij en er kwamen 53.000 digitale televisieaansluitingen bij. Het bedrijf verwacht dat deze groeiende lijn binnen de consumentenmarkt verder uit gaat groeien.

Bron: KPN

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters