Omzetdaling voor de zakelijke markt van KPN

De eerste drie maanden van dit jaar had KPN last van een dalende vraag vanuit de zakelijke markt. Door deze dalende vraag gingen de omzet en winst verder naar beneden.

In het vorig kwartaal behaalde KPN een omzet van 1,7 miljard euro. Dat is bijna 4 procent minder dan het jaar daarvoor. Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebtida) zakte met 4,5 procent naar 568 miljoen euro. De nettowinst verbeterde wel naar 48 miljoen euro, tegen 23 miljoen euro een jaar eerder.

KPNTransformatie KPN

Het bedrijf behaalde op de consumentenmarkt afgelopen kwartaal 3 procent meer omzet dan vorig jaar. Daarentegen de zakelijke markt, daar daalde de omzet met zo’n 7 procent ten opzichte van vorig jaar. Vorige maand kondigde KPN aan dat ze nieuwe stappen gaan ondernemen om de dalende omzet van de zakelijke markt tegen te gaan. Zij willen zich transformeren tot een ICT-dienstverlener in plaats van een telecomaanbieder.

Negatief resultaat zakelijke marktKPN

Volgens bestuursvoorzitter Eelco Blok is de verwachting dat de omzet van zakelijke markt de komende tijd zal verbeteren. Het negatieve resultaat van afgelopen kwartaal werd gedrukt door investeringen waarvan komende tijd de kosten juist gaan dalen. KPN investeerde afgelopen jaren in het netwerk en de dienstverlening. De resultaten van de zakelijke markt wijten ze ook aan de lastige economische omstandigheden. Vorige jaar lieten ze al weten dat het niet zo goed ging met de zakelijke tak, hierdoor verdwenen er honderden banen.

Groei consumentenmarkt

Klanten van KPN verruilden minder snel van hun provider dan het jaar daarvoor. Vaste en mobiele diensten voor consumenten leverde een stabiele omzet op en meer winst op. Afgelopen kwartaal kwamen er 36.000 nieuwe mobiele telefonie abonnementen bij. Daarnaast kwamen er 22.000 breedbandklanten bij en er kwamen 53.000 digitale televisieaansluitingen bij. Het bedrijf verwacht dat deze groeiende lijn binnen de consumentenmarkt verder uit gaat groeien.

Bron: KPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters