‘Onbekende Xiaomi-telefoon verschijnt’

xiaomi-onbekendXiaomi lijkt vooral druk te zijn met de Xiaomi Mi 5S en Xiaomi Mi Note 2. Een nieuwe foto suggereert echter dat het Chinese bedrijf ook met andere telefoons bezig is. Op een Chinese website is namelijk een nog onbekende smartphone met het Mi-logo verschenen.

De aankondiging van de Mi 5S en de Mi Note 2 vindt waarschijnlijk op 27 september plaats. Door de nieuwe foto lijkt het er echter op dat Xiaomi ook een kleinere versie van de 5S gaat aankondigen. Veel is er nog niet over het toestel te zeggen, omdat de enige beschikbare informatie een foto is. Het lijkt erop dat het beeldscherm niet groter zal worden dan 4 inches. Het ziet er ook naar uit dat de telefoon een platte homeknop heeft. Ook wordt er vanuit gegaan dat het toestel een NFC-chip heeft, onder meer voor de Mi Pay-functie.

Xiaomi Mi 5S

Over de Xiaomi Mi 5S is al een stuk meer informatie gelekt. Zo zou het toestel volgens de geruchten maar liefst 6 GB aan werkgeheugen hebben. Ook wordt het toestel waarschijnlijk aangedreven door de krachtige Snapdragon 821-processor. Die heeft vier kernen die elk een maximale kloksnelheid van 2,4 GHz hebben. Het scherm is volgens geruchten 5,5 inch en moet een Full HD-resolutie hebben van 1920×1080 pixels. Foto’s zou je kunnen nemen met een dubbele camera, die door Samsung geleverd zou worden.

Ultrasonische vingerafdrukscanner

Bovendien lijken de Xiaomi Mi 5S-toestellen de eerste smartphones die gebruik gaan maken van een ultrasonische vingerafdrukscanner. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste kan de scanner door de ultrasonische golven een 3D-scan van je vingerafdruk maken. Daardoor is deze vingerafdrukscanner veiliger dan die van andere telefoons. Bovendien zit de scanner ook onder het glas in de telefoon. Dit betekent dat je je vinger niet op een bepaald plekje hoeft te houden om je smartphone te ontgrendelen. In plaats daarvan kun je hem waar dan ook op het toestel plaatsen.

Bron: Yidianzixun via XiaomiToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters