Ondanks goed jaar toch teleurstelling voor RIM

De verkoop van smartphones van BlackBerry is in het afgelopen boekjaar met 40 procent gestegen. Toch vallen de totale resultaten tegen. Er werden minder telefoons verkocht dan was voorspeld. Op de beurs daalden hierdoor de aandelen met bijna vijf procent.

BlackBerry

RIM heeft in het afgelopen jaar 37 miljoen BlackBerry’s verkocht. Daarmee behaalde het bedrijf een winst van bijna 2,5 miljoen dollar. In de laatste maanden van het boekjaar zijn echter 10,5 miljoen telefoons verkocht in plaats van de voorspelde 11 miljoen. Ondanks dat de resultaten niet overal positief zijn ontvangen, is RIM zelf positief over de toekomst. Volgens de Telegraaf verwachten ze nog steeds een sterkte groei van de verkopen, winst en omzet.

Volgens marktkenners bestaat de kans dat de BlackBerry meer last krijgt van concurrenten op smartphonegebied. Vooral Apple is een geduchte tegenstander nu er geruchten rondgaan over de lancering van een nieuwe iPhone deze zomer. Daarnaast zal Apple de exclusieve samenwerking met telecompartner AT&T verbreken, wat betekent dat het werkterrein van Apple groter wordt.

Bron: Telegraaf.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters