'Onderdeel Siri gepatenteerd door Google-medewerker'

Volgens een insider beschikt een medewerker van Google over drie patenten die grote delen van Apple’s Siri beschrijven. Onduidelijk is nog of de patenten echt betrekking hebben op Siri en of Google de patenten over zal gaan nemen.

Deze recente ontwikkeling werd door Robert Cringely uit de doeken gedaan. Volgens deze man werkt er een medewerker bij Google met de naam Graham Spencer, die over drie zeer interessante patenten beschikt. Spencer had de patenten geregistreerd in 1994 voor zijn toenmalige bedrijf Excite, dat hij zelf had opgericht. De drie patenten beschrijven een functionaliteit die erg overeenkomt met Apple’s Siri; het aanroepen van selecte, externe databases om een zoekvraag te beantwoorden.

Volgens Cringely was Google niet op de hoogte van deze ontwikkelingen en doet de zoekgigant er verstandig aan om met zijn medewerker om tafel te gaan zitten. Mocht Google de patenten overnemen, dan zou de zoekgigant het zijn grote concurrent Apple nog wel eens erg lastig kunnen maken.

Cringely was bij de oprichting van Excite, een van de eerste zoekmachines, adviseur bij het bedrijf dat toen op zoek was naar financiële middelen om te groeien. Zo wist hij van het bestaan af van deze patenten. De zoekgigant heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters