'Onderdeel Siri gepatenteerd door Google-medewerker'

Volgens een insider beschikt een medewerker van Google over drie patenten die grote delen van Apple’s Siri beschrijven. Onduidelijk is nog of de patenten echt betrekking hebben op Siri en of Google de patenten over zal gaan nemen.

Deze recente ontwikkeling werd door Robert Cringely uit de doeken gedaan. Volgens deze man werkt er een medewerker bij Google met de naam Graham Spencer, die over drie zeer interessante patenten beschikt. Spencer had de patenten geregistreerd in 1994 voor zijn toenmalige bedrijf Excite, dat hij zelf had opgericht. De drie patenten beschrijven een functionaliteit die erg overeenkomt met Apple’s Siri; het aanroepen van selecte, externe databases om een zoekvraag te beantwoorden.

Volgens Cringely was Google niet op de hoogte van deze ontwikkelingen en doet de zoekgigant er verstandig aan om met zijn medewerker om tafel te gaan zitten. Mocht Google de patenten overnemen, dan zou de zoekgigant het zijn grote concurrent Apple nog wel eens erg lastig kunnen maken.

Cringely was bij de oprichting van Excite, een van de eerste zoekmachines, adviseur bij het bedrijf dat toen op zoek was naar financiële middelen om te groeien. Zo wist hij van het bestaan af van deze patenten. De zoekgigant heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen.

Bron: Emerce

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters