Ondernemingsraad KPN tegen ontslaggolf

De ontslaggolf die door de nieuwe CEO van KPN Eelco Blok is aangekondigd, is voor de Centrale Ondernemingsraad van het bedrijf ‘nog lang geen gelopen race’, meldt voorzitter Sjaak Slingerland van het medezeggenschapsorgaan. De ondernemingsraad toont zich pijnlijk verrast door de plannen.

KPN logo

Eelco Blok treedt met zijn actie in de voetsporen van zijn voorganger Ad Scheepbouwer, die bij zijn aantreden ook een massa-ontslag aankondigde.

De ondernemingsraad toont zich zeer bezorgd en kondigt net als de vakbonden een harde strijd aan met de KPN-directie.

Maar de teleurstelling over de blijvende kostenreductie en de gevolgen voor de werkgelegenheid overheersen. ”Na jaren van voordurende krimp hadden we verwacht dat KPN nu in rustiger vaarwater was gekomen.”

”De aangekondigde reductie is voor ons nog lang geen gelopen race. We zetten met name vraagtekens bij het voornemen voor de grootschalige outsourcing en offshoring. We zullen dat zeer kritisch beoordelen en vinden dat KPN als een koninklijk bedrijf een voorbeeldfunctie heeft”, schrijft de ondernemingsraad in een persbericht.

De ondernemingsraad is bang dat de motivatie van de medewerkers door het dreigende massa-ontslag zal verdwijnen. ”Deze betrokkenheid mag niet verloren gaan.”

Inmiddels heeft de PVV-fractie woedend gereageerd op het aangekondigde ontslag. De partij vraagt aan minister Maxime Verhagen van economische zaken of dit allemaal maar zo kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Dit is heel normaal.. als er een nieuwe baas aan het bewind komt word er altijd drastisch bezuinigd en rollen er koppen.. de nieuwe COE met zijn topsalaris heeft zich te bewijzen en te zorgen dat de cijfertjes omhoog gaan. Heb niets tegen de PVV maar hier moeten ze zich niet druk om maken!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters