Ondernemingsraad KPN tegen ontslaggolf

De ontslaggolf die door de nieuwe CEO van KPN Eelco Blok is aangekondigd, is voor de Centrale Ondernemingsraad van het bedrijf ‘nog lang geen gelopen race’, meldt voorzitter Sjaak Slingerland van het medezeggenschapsorgaan. De ondernemingsraad toont zich pijnlijk verrast door de plannen.

KPN logo

Eelco Blok treedt met zijn actie in de voetsporen van zijn voorganger Ad Scheepbouwer, die bij zijn aantreden ook een massa-ontslag aankondigde.

De ondernemingsraad toont zich zeer bezorgd en kondigt net als de vakbonden een harde strijd aan met de KPN-directie.

Maar de teleurstelling over de blijvende kostenreductie en de gevolgen voor de werkgelegenheid overheersen. ”Na jaren van voordurende krimp hadden we verwacht dat KPN nu in rustiger vaarwater was gekomen.”

”De aangekondigde reductie is voor ons nog lang geen gelopen race. We zetten met name vraagtekens bij het voornemen voor de grootschalige outsourcing en offshoring. We zullen dat zeer kritisch beoordelen en vinden dat KPN als een koninklijk bedrijf een voorbeeldfunctie heeft”, schrijft de ondernemingsraad in een persbericht.

De ondernemingsraad is bang dat de motivatie van de medewerkers door het dreigende massa-ontslag zal verdwijnen. ”Deze betrokkenheid mag niet verloren gaan.”

Inmiddels heeft de PVV-fractie woedend gereageerd op het aangekondigde ontslag. De partij vraagt aan minister Maxime Verhagen van economische zaken of dit allemaal maar zo kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Dit is heel normaal.. als er een nieuwe baas aan het bewind komt word er altijd drastisch bezuinigd en rollen er koppen.. de nieuwe COE met zijn topsalaris heeft zich te bewijzen en te zorgen dat de cijfertjes omhoog gaan. Heb niets tegen de PVV maar hier moeten ze zich niet druk om maken!!

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters