Onderzoek: 3D-apparaten laten camerasensorverkopen met een derde groeien tot 2015

De verkoop van camerasensoren zal tot 2015 met zo’n 30% groeien. Niet omdat er meer camera’s verkocht worden, maar vanwege 3D. Dat blijkt uit een onderzoek van In-Stat.

LG Optimus 3D MWC

Om driedimensionale foto’s te maken heb je namelijk twee sensoren nodig: één voor elk oog. Dat zien we nu al toegepast worden in sommige telefoons, tablets, spelcomputers en camera’s, en dat zal alleen nog maar meer worden volgens In-Stat. Die 3D-producten gebruiken tot wel vier camerasensoren: twee voor en twee achter. En dat zorgt logischerwijs voor een flinke groei.

Volgens het onderzoek zullen in 2015 148 miljoen mobiele apparaten met een 3D-functie over de toonbank gaan. Dat wordt verder opgebroken in 30% van alle handheld consoles in 2015 en 18% van alle tablets in 2014. Over telefoons meldt Into Mobile, de site die het nieuws naar buiten bracht, helaas niets. Wel vermeldt men nog dat de eerste categorie van apparaten die de 1 miljoen jaarlijkse 3D-verkopen zal halen de handheld consoles zijn. Dat zal nog dit jaar gebeuren, wat in feite betekent dat er meer dan een miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS over de toonbank zullen gaan.

De eerste 3D-telefoons zullen ook nog dit jaar in de schappen liggen. Dat is in Nederland in ieder geval de LG Optimus 3D Speed en hoogstwaarschijnlijk ook de HTC Evo 3D.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters