Onderzoek: iPhone’s hebben vaker problemen dan Android toestellen

Uit onderzoek blijkt dat iPhone’s voor het eerst vaker met problemen te kampen hebben dan Android smartphones. Zo crashen iOS apps bijvoorbeeld vaker dan Android apps.

Android en iOS

Waar Android bekend staat om openheid en vrijheid staat iOS bekend om stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Uit een nieuw onderzoek van Blancco Technology Group blijkt dat die vergelijking niet helemaal meer opgaat. Na het analyseren van de prestaties van miljoenen smartphones in het tweede kwartaal van dit jaar kwam het onderzoeksbureau namelijk tot de conclusie dat iOS een stuk instabieler is dan Android.

Minder stabiel

Er werden namelijk software problemen gespot op maar liefst 58% van alle iOS smartphones. Dat is dubbel zoveel als in het eerste kwartaal van dit jaar. In dezelfde periode hadden 35% van de gemeten Android smartphones last van dezelfde problemen. Dat betekent dat voor het eerst in de geschiedenis van dit onderzoek iOS smartphones minder stabiel zijn dan Android smartphones.

Meest probleemgevoelige smartphones

ProblemenDe Apple iPhone 6 was het meest probleemgevoelig van alle gemeten iPhone’s. 26% van alle gemeten modellen hadden een probleem. Op de tweede plek staat de iPhone 6s met 23%, gevolgd door de iPhone 6s Plus met 14%. Aan de kant van Android stond Samsung bovenaan met de meeste problemen. 26% van alle Android fouten vonden plaats op een smartphone van de Koreaanse fabrikant.

Op de tweede plek staan twee Chinese smartphonefabrikanten, Lenovo LeTV. Op de derde plek staat Motorola met 11%. Als je naar individuele Android smartphones gaat kijken dan is de LeEco Le 1S het meest probleemgevoelig met 10%. Zijn grote broer, de Le 1S Eco, staat op de tweede plek met 7%. Vervolgens nemen drie toestellen van Lenovo de overige drie plekken binnen de top vijf in. Overigens valt op dat de meest probleemgevoelige Android smartphones allemaal low-end modellen zijn.

Problemen

Het is duidelijk dat iPhone’s vaker met problemen te kampen hadden dan Android smartphones, maar wat hielden die problemen dan precies in? 65% van alle iPhone’s met een probleem werden geteisterd door frequent crashende apps. Daarna was Wi-Fi de grootste veroorzaker van problemen met 11%. Android’s grootste problemen waren het opladen van de accu en de prestaties van de camera, elk verantwoordelijk voor 10% van alle geregistreerde problemen.

Crashende apps

Volgens het onderzoek crashten apps op 50% van alle gemeten iPhone’s. Dat is meer dan het dubbele dan het percentage van Android smartphones dat te kampen had met crashende apps: 23%. Snapchat was de app die het meest crashte op iPhone’s, gevolgd door Instagram. ┬áDe meeste crashes op Android smartphones hadden te maken met Google Play Services. Apps van sociale netwerken waren verrassend stabiel op Android.

Bron: Blancco

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters