Onderzoek: iPhone’s hebben vaker problemen dan Android toestellen

Uit onderzoek blijkt dat iPhone’s voor het eerst vaker met problemen te kampen hebben dan Android smartphones. Zo crashen iOS apps bijvoorbeeld vaker dan Android apps.

Android en iOS

Waar Android bekend staat om openheid en vrijheid staat iOS bekend om stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Uit een nieuw onderzoek van Blancco Technology Group blijkt dat die vergelijking niet helemaal meer opgaat. Na het analyseren van de prestaties van miljoenen smartphones in het tweede kwartaal van dit jaar kwam het onderzoeksbureau namelijk tot de conclusie dat iOS een stuk instabieler is dan Android.

Minder stabiel

Er werden namelijk software problemen gespot op maar liefst 58% van alle iOS smartphones. Dat is dubbel zoveel als in het eerste kwartaal van dit jaar. In dezelfde periode hadden 35% van de gemeten Android smartphones last van dezelfde problemen. Dat betekent dat voor het eerst in de geschiedenis van dit onderzoek iOS smartphones minder stabiel zijn dan Android smartphones.

Meest probleemgevoelige smartphones

ProblemenDe Apple iPhone 6 was het meest probleemgevoelig van alle gemeten iPhone’s. 26% van alle gemeten modellen hadden een probleem. Op de tweede plek staat de iPhone 6s met 23%, gevolgd door de iPhone 6s Plus met 14%. Aan de kant van Android stond Samsung bovenaan met de meeste problemen. 26% van alle Android fouten vonden plaats op een smartphone van de Koreaanse fabrikant.

Op de tweede plek staan twee Chinese smartphonefabrikanten, Lenovo LeTV. Op de derde plek staat Motorola met 11%. Als je naar individuele Android smartphones gaat kijken dan is de LeEco Le 1S het meest probleemgevoelig met 10%. Zijn grote broer, de Le 1S Eco, staat op de tweede plek met 7%. Vervolgens nemen drie toestellen van Lenovo de overige drie plekken binnen de top vijf in. Overigens valt op dat de meest probleemgevoelige Android smartphones allemaal low-end modellen zijn.

Problemen

Het is duidelijk dat iPhone’s vaker met problemen te kampen hadden dan Android smartphones, maar wat hielden die problemen dan precies in? 65% van alle iPhone’s met een probleem werden geteisterd door frequent crashende apps. Daarna was Wi-Fi de grootste veroorzaker van problemen met 11%. Android’s grootste problemen waren het opladen van de accu en de prestaties van de camera, elk verantwoordelijk voor 10% van alle geregistreerde problemen.

Crashende apps

Volgens het onderzoek crashten apps op 50% van alle gemeten iPhone’s. Dat is meer dan het dubbele dan het percentage van Android smartphones dat te kampen had met crashende apps: 23%. Snapchat was de app die het meest crashte op iPhone’s, gevolgd door Instagram.  De meeste crashes op Android smartphones hadden te maken met Google Play Services. Apps van sociale netwerken waren verrassend stabiel op Android.

Bron: Blancco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pedro -

  Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb zelf 2 iPhone’s en 2 ipad’s nooit geen problemen mee en veel gebruiks vriendelijker dan Android. Ik heb tussen mijn 2 iPhone’s en Sonny gekocht op die moment de top versie . En na drie maanden terug weg gedaan veel te slecht in gebruik. Ook ken ik zeer veel mensen met en iPhone en zij kennen ook geen problemen en moeten ook niets anders hebben. Bij mij is de volgende zeker weer een iPhone .

 2. Bart -

  Ik snap het niet dat personen last of problemen hebben met hun iPhones. Ikzelf heb van de eerste tot de 6 alle iPhones gehad uitgezonderd de 5 omdat die laklaag niet deugde maar qua software en hardware heb ik nooit problemen gehad.
  Word er wel op gecontroleerd dat de toestellen niet gejailbreakt zijn want dan kan je natuurlijk problemen krijgen en daar vraag je dan zelf om want je hebt je toestel verkracht.
  Hetzelfde scenario met Android, gebruik het zoals het origineel uit de winkel komt endat heb je toch geen problemen maar bij Android heb je de Playstore waar 0,0 controle op staat op de applicaties die erin gegooid worden want het is een open source systeem waar iedereen die iets kent van programmeren zijn (rommel) kan droppen met alle gevolgen van dien.

  1. Ronnie -

   Beetje fanboy reactie vind je niet. De meeste die iets kennen van programmeren zullen dat ook doen voor de IOS variant van de betreffende Android app. Zijn niet alleen de apps die crashes veroorzaken maar ook het OS. IOS is nu eenmaal een verouderd systeem. Een versienummer ophogen maakt het geen nieuw systeem. Hardware van Apple laat ook steeds meer te wensen over. Nog steeds niet waterdicht, te weinig opslag, beeldscherm, draadloos laden, irisscanner etc. Allemaal zaken die jaren geleden al door Nokia/Microsoft zijn geïntroduceerd en ook al een tijdje in Android toestellen beschikbaar zijn. En ja ik heb elk OS gehad en nu een werkeloze iPhone 6s in de kast liggen. “It just works” is niet meer genoeg voor die prijs

   1. Pedro -

    Sorry maar het is beter iets dat goed is te verbeteren dan steeds nieuwe software te ontwikkelen met op nieuw problemen. Ik heb bijde Systemen gehad en Android koop ik nooit meer. Voor mij gaat betroubaarheid boven alles. Mijn iPhone zit altijd in het stof en heeft mij nog nooit in de steek gelaten na twee jaar intensief gebriuk

 3. Barry -

  Hier ben ik het dus niet mee eens na 5 jaar een Android toestel gehad te hebben ben ik eens overgestapt naar een iPhone. Nu ben ik een gebruiker die de bekende apps installeerde en geen spel oid. Met een Android toestel klapte Facebook, Google , twitter enz er wel eens uit dat zie ik op een iPhone zelden. Android toestel moest ik 1x per jaar terug zetten naar fabrieksinstellingen en de iPhone die ik nu 1 jaar en 5 maanden gebruik loopt nog als een zonnetje.

  1. stoktok -

   Erken het nu maar gewoon.
   Iphones is gewoon rommel.
   Rotzooi wat zich al lang niet meer kan meten met zijn concurrenten.

   Ik heb trouwens nog een antieke lumia 520 en die heeft ook nog nooit een reset meegemaakt….

   1. Bart -

    iphones rommel? Dat roepen ze nu al van 2007 en kijk eens rondom jullie.
    Gewoon de menigte naroepen is niet moeilijk maar als je daar an dieper op ingaat en een beetje technisch word staan de meesten met hun mond vol tanden, dit wou ik even kwijt want dat geroep van rommel door dan nog een Windows gebruiker slaat wel alles, dat zij eens zien dat ze bij hun presentaties het bekende blue screen achterwege kunnen laten en niet afgaan zoals een gieter en dit tot nu toe al 2x maar dat zal de roepertjes natuurlijk ontgaan zijn omdat ze geen serieuze technologiesites volgen en eigenlijk niet weten wat ze roepen maar meelopen met een deel Fandroids of Windows lovers, zielig eigenlijk.

   2. stoktok -

    @Bart
    Wie zegt dat ik een windowsliefhebber ben?
    Dat ik een oude 520 heb liggen wil daarover niets zeggen.
    Ik heb geen voorkeur voor wat os betreft.
    Ik heb het over de hardware en ja dat is achterhaalde zooi wat ze voor een te hoge prijs de markt oppushen.
    Een beetje iphone kan zich al lang niet meer meten met de concurrentie.
    Getuige ook de teruglopende verkoopcijfers.
    Het schijnt dat bepaalde mensen toch eindelijk hun ogen openen.
    Ps als ik rond moet gaan kijken in mijn omgeving zoals jij zegt….dan zie ik maar bar weinig iphones.
    Samsung met Android voert toch de boventoon.
    Net zo prijzig maar toch meer waar voor zijn geld.

  2. Daan -

   Een eenzame anecdote zegt niets over de norm die objectief op grote schaal werd vastgesteld. Je grootvader heeft nooit longkanker gehad ondanks 40 jaar roken? Mooi voor hem. Vergeten we maar even de 97 andere kankerpatiënten t.g.v. roken.

  3. Kelvin -

   Ik weet niet wat voor crap toestel je had
   Mijn telefoons (oneplus 3, hiervoor oneplus 1 en daarvoor sasmung note 2)
   Ik heb serieus nooit last gehad van app crashes

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters