Mensen met een grotere smartphone zijn er vaker mee bezig

Als je een grote smartphone hebt, spendeer je meer tijd op je toestel dan iemand met een kleiner model. Dat wordt geconcludeerd uit een onderzoek van AppOptix. Ze keken naar het aantal dagelijkse sessies, aantal minuten per dag en hoeveel data er werd verbruikt op toestellen van verschillende groottes. Alledrie de punten leken hoger te zijn bij steeds groter wordende smartphones, met een uitzondering.

Klein, groter, nog groter, grootst

Voor het onderzoek werd er in 2017 het hele jaar bijgehouden hoeveel een groep van 4.000 gebruikers met hun smartphones bezig was en hoeveel data ze hierbij verbruikten. De toestellen werden afhankelijk van de grootte onderverdeeld in vier verschillende categorieën: 0 tot 4,5 inch, 4,5 ot 5,0 inch, 5,0 tot 5,5 inch en 5,5 inch of groter.

In de eerste groep bevonden zich voornamelijk prepaid telefoons, wegwerp toestellen en oudere toestellen van mensen die geen zin hadden om ze te vervangen.

grote smartphone

Grotere toestellen lonken meer

Uit de resultaten blijkt dat hoe groter de telefoon, hoe meer hij werd gebruikt. Zo gebruikten mensen met de kleinste toestellen hun telefoon gemiddeld 94,5 keer per dag, terwijl mensen met een toestel groter dan 5,5 inch hem maar liefst 141 keer per dag gebruikten.

Ook het dataverbruik loopt van de eerste tot de laatste groep op van 347,4 MB naar 840,3 MB.

AppOptix smartphone gebruik

Uitzondering bij aantal minuten per dag

Een uitzondering vormt het aantal minuten dat de toestellen per dag werden gebruikt. De kleinste groep besteedde met 184,74 minuten de minste tijd aan hun toestel, terwijl de mensen met de grootste toestellen wel 261,36 minuten per dag met hun smartphone bezig waren. De stijgende lijn wijkt af als we kijken naar de middelste twee groepen.

Je zou verwachten dat mensen met een toestel van 4,5 inch tot 5,0 inch minder tijd aan hun toestel zouden besteden dan mensen met een toestel van 5,0 inch to 5,5 inch groot. Het tegenovergestelde bleek echter waar.

De tweede groep besteedde 242,34 minuten aan hun toestel, terwijl de derde groep met 234,25 minuten toch wat minder tijd had voor hun smartphone.

AppOptix onderzoek smartphone gebruik

Social media en communicatie

Volgens AppOptix zouden de meeste gebruikers hun toestel voornamelijk gebruiken voor social media netwerken en om te communiceren met anderen. Als derde zouden games tijd in beslag nemen met op nummer vier browsen. Het soort activiteit zou echter niet gelinkt zijn aan hoeveel tijd gebruikers aan hun toestel besteedden. Wat mensen ook met hun toestel deden, ze deden het meer als het toestel groter was.

Grotere smartphone dus meer ermee bezig?

Met dit onderzoek wordt er alleen een link gelegd tussen de grootte van de smartphones en hoeveel mensen ermee bezig waren. Er wordt echter niet per se een causaal verband aangetoond. Je zou dus niet kunnen zeggen dat als je een groot toestel koopt, je daardoor ook automatisch meer tijd eraan besteedt.

Wat eerder het geval zou kunnen zijn, is dat mensen die veel met hun smartphone doen het ook fijner vinden om een groter toestel te kopen en bereid zijn er meer aan uit te geven.

Maar misschien zou er nog een onderzoek gedaan moeten worden naar of een grotere smartphone inderdaad invloed op je heeft.

Via: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters