Onderzoek: WhatsApp populairder dan Facebook Messenger

Uit een onderzoek onder iets minder dan 4.000 correspondenten in vijf verschillende landen is gebleken dat WhatsApp de populairste manier is om berichten uit te wisselen via mobiele telefoons. Facebook Messenger en WeChat komen respectievelijk op de tweede en derde plek in het onderzoek.

Het onderzoek vroeg aan 3759 respondenten uit de Verenigde Staten, Brazilië, Zuid Afrika, Indonesië en China welke berichten-apps ze minstens één keer per week gebruiken. 44% van de ondervraagden gaf aan WhatsApp te gebruiken, 35% gebruikt Facebook Messenger, 28% van de ondervraagden zei WeChat te gebruiken, Twitter was goed voor 19%, BlackBerry Messenger moest het doen met 17% en Skype komt onderaan binnen met 16%.

Verder is in het onderzoek te lezen dat Facebook Messenger nog altijd het populairst is in Amerika terwijl BlackBerry Messenger het meest wordt gebruikt in Zuid-Afrika en Indonesië. In China wordt WeChat het meest gebruikt, die dienst wordt door 93% van de ondervraagde Chinezen regelmatig gebruikt. WeChat is ook populair in andere landen; 20% van de ondervraagde Indonesiërs, 18% van de Zuid Afrikanen en 6% van de Amerikanen gebruikt de Aziatische chat-app.

Raar genoeg zegt het onderzoek niks over de populariteit van services als iMessage en ChatOn. Aangezien deze twee diensten worden voor geïnstalleerd op een paar van de populairste telefoons op de markt (iPhone 5, Galaxy S4) lijkt het vreemd dat deze diensten niet hoger in het onderzoek scoren dan bijvoorbeeld Skype. In het artikel wordt niet duidelijk waarom deze twee diensten ontbreken in het onderzoek.

Onderzoek: WhatsApp populairder dan Facebook Messenger 20131128115559 messenger wars whatsapp leads 
Onderzoek: WhatsApp populairder dan Facebook Messenger 20131128115705 messenger wars bbm popularity 

Bron: OnDevice

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters