Onderzoek wijst op positieve invloed mobiele telefonie op Alzheimer

Amerikaanse onderzoekers hebben lijken een verband gevonden te hebben tussen de ziekte van Alzheimer en GSM-straling bij muizen. De eiwitten die voor Alzheimer zorgen bij de dieren zouden afgebroken worden door de GSM-straling.

Oude man met stok

Als er al verbanden gevonden worden tussen mobiele telefonie en gezondheid, zijn die eigenlijk altijd negatief. Amerikaanse onderzoekers hebben nu ook een positief verband gevonden tussen deze twee zaken, en wel met betrekking tot de ziekte van Alzheimer. Een onderzoek op muizen wees dit uit. De muizen waren genetisch zo gemanipuleerd dat ze bepaalde eiwitafzettingen in hun hersenen maakten, wat een kenmerk is van Alzheimer. Vervolgens werden de muizen maandenlang twee uur per dag blootgesteld aan een elektromagnetische straling die sterk overeenkomt met de GSM-straling die mobiele telefoons gebruiken. Het bleek dat deze straling voorkwam dat de eiwitten in kwestie zich ophoopten en zorgde er bij de diertjes voor dat Alzheimer niet ontstond of zelfs verdween.

Frans Verhey, Hoogleraar neuropsychiatrie, gaf zijn kijk op het onderzoek prijs. Volgens Verhey zijn de resultaten van het onderzoek zeker interessant, maar betekend het maar weinig over de resultaten op mensen. De vorming van de ziekte van Alzheimer verschilt bij mensen van die bij muizen, waardoor er bij mensen hoogstwaarschijnlijk helemaal geen verband is. Daarnaast noemt Verhey de resultaten van het onderzoek onduidelijk: “De onderzoekers doen voorkomen alsof een vergruizer de eiwitten verkruimelt. De temperatuur van de Alzheimer-muizen blijkt verhoogd. Dat kan duiden op een ontsteking, en dat lijkt me niet goed.”

Bron: de Volkskrant

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters