Onderzoeker: “Augmented reality overrated”

Volgens een onderzoeker is augmented reality, een verschijnsel dat vooral afgelopen jaar in opkomst was, op het moment nog veel te veel gehyped en slecht werkend. Maar hij is er wel van overtuigd dat de techniek toekomst heeft.

Layar Android

Dat is de visie van Thomas Husson van Forrester Research. De hype, die geleid wordt door het Nederlandse Layar, is volgens Husson vreselijk overdreven. De techniek is “traag en onnauwkeurig” en de objectherkenning en 3D-simulatie die voor sommige toepassingen nodig is, is voor veel smartphones nog te hoog gegrepen. En toch zijn er tientallen spelletjes, soms zelfs in combinatie met echte objecten zoals Parrot’s AR. Drone, die gebruik maken van dit principe.

Volgens Husson is de techniek zeker niet kansloos. Door de extra rekenkracht die smartphones krijgen en de toevoeging van Near Field Communication zal de techniek waarschijnlijk de komende jaren een flinke sprong voorwaarts maken. De Forrester-onderzoeker gaat zelfs nog verder: “De technologie heeft de toekomst omdat de mobiele telefoon in de fysieke wereld hetzelfde kan betekenen als wat de computermuis betekende voor het beeldscherm van de pc. Wijs, en klik voor meer informatie.”

Bron: Emerce

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters