Onderzoekers komen met 1000-core-processor

Onderzoekers hebben door de transistoren in een processor in kleine groepjes te verdelen een 1000-core-processor gecreëerd. Die is sneller en energiezuiniger.

chip

Hoewel de processor voorlopig meer gericht is op de PC, biedt dezelfde techniek ook hoop voor mobieltjes. De techniek is namelijk niet afhankelijk van het formaat van de processor en gebruikt veel minder stroom dan een conventionele processor.

Onderzoekers gebruikten als basis een zogenaamde ‘Field Programmable Gate Array’-chip, die uit miljoenen transistoren bestaat. Vervolgens verdeelden de onderzoekers deze transistoren in meer dan duizend kleine groepjes, die ze allemaal een andere taak lieten uitvoeren. Daarmee ontstond technisch gezien een processor met een evengroot aantal kernen, wat dus een positief effect bleek te hebben.

De chip in kwestie bleek zo’n 20 keer sneller te zijn dan de huidige generatie computerchips. Als dezelfde techniek ooit in telefoons terecht zal komen, iets dat trouwens niet binnen een aantal jaar zal gebeuren, dan zegt dat cijfer natuurlijk niet zoveel meer. Maar voorlopig mogen we blij zijn als er volgend jaar een uitgebreid aanbod in dualcore-telefoons in de winkels ligt.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters