Onderzoekers komen met 1000-core-processor

Onderzoekers hebben door de transistoren in een processor in kleine groepjes te verdelen een 1000-core-processor gecreëerd. Die is sneller en energiezuiniger.

chip

Hoewel de processor voorlopig meer gericht is op de PC, biedt dezelfde techniek ook hoop voor mobieltjes. De techniek is namelijk niet afhankelijk van het formaat van de processor en gebruikt veel minder stroom dan een conventionele processor.

Onderzoekers gebruikten als basis een zogenaamde ‘Field Programmable Gate Array’-chip, die uit miljoenen transistoren bestaat. Vervolgens verdeelden de onderzoekers deze transistoren in meer dan duizend kleine groepjes, die ze allemaal een andere taak lieten uitvoeren. Daarmee ontstond technisch gezien een processor met een evengroot aantal kernen, wat dus een positief effect bleek te hebben.

De chip in kwestie bleek zo’n 20 keer sneller te zijn dan de huidige generatie computerchips. Als dezelfde techniek ooit in telefoons terecht zal komen, iets dat trouwens niet binnen een aantal jaar zal gebeuren, dan zegt dat cijfer natuurlijk niet zoveel meer. Maar voorlopig mogen we blij zijn als er volgend jaar een uitgebreid aanbod in dualcore-telefoons in de winkels ligt.

Bron: Ubergizmo

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters