Onderzoeksgroep claimt dat 40% van de Europese smartphonekopers zijn zinnen heeft gezet op de iPhone

We horen het steeds vaker: “Apple begint achterop te raken en dat succes van de iPhone is over zijn hoogtepunt heen.” Niets is minder waar volgens een onderzoeksgroep: 40% van de Europese smartphonekopers zou uit zijn op een iPhone.

Apple iPhone 4 piano

Dat is significant meer dan het percentage dat het liefst een Android-toestel koopt als volgende smartphone: dat is maar 19% van alle 7500 ondervraagden. 17% wil een BlackBerry gaan kopen en 15% gaat voor een Nokia-smartphone als volgend toestel. Dat is in ieder geval wat de Yankee Group beweert op basis van een onderzoek in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het volledige resultaat van dat onderzoek wordt later bekend gemaakt.

Behalve over de mogelijke toekomstige verkoopcijfers, zegt het onderzoek vooral veel over de naamsbekendheid van de verschillende merken in smartphoneland. Beïnvloed door verkopers of vrienden kopen consumenten die op zoek zijn naar een iPhone vaak alsnog een andere smartphone, maar de naam iPhone is dus duidelijk het bekendste. Voor sommigen staat iPhone zelfs gelijk aan smartphone.

Extra opvallend is daarom dat Nokia zo laag scoort. Want hoewel Nokia het op het moment niet zo goed doet in de smartphonemarkt, is het nog altijd wel verreweg de bekendste telefoonproducent. Maar blijkbaar overheerst het slechte imago van het merk als het gaat om smartphones.

Bron: Boy Genius Report

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters