OnePlus 2 krijgt inderdaad Snapdragon 810-processor

‘Flagshipkiller’ OnePlus komt later dit jaar met de langverwachte opvolger van de succesvolle One. De OnePlus 2 krijgt uiteraard high end-specificaties en fabrikant OnePlus bevestigt alvast dat de smartphone de Snapdragon 810-processor krijgt.

'OnePlus Two verschijnt in Chinese webwinkel' screen shot 2014 12 29 at 122445

Dit laat de fabrikant weten op zijn forum. OnePlus meent dat de Snapdragon 810 de beste processor die beschikbaar is. “We onderzochten de mogelijkheden, maar uiteindelijk kwamen we altijd weer bij de 810 terecht”, vertelt OnePlus op het forum. “Zijn snelheid en mogelijkheden om zuinig te multitasken zijn ongeëvenaard.”

De Snapdragon 810 is een 64 bit-chipset van Qualcomm. Hij beschikt over acht kernen. Vier Cortex A57-kernen zijn geklokt op 2GHz en vier Cortex A53-kernen klokken 1,5GHz. De chipset heeft wel zo zijn problemen: hij kampt met oververhitting, maar OnePlus zegt daar wat op bedacht te hebben.

“We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om oververhitting te voorkomen. Boven de acht kernen van de processor zit zowel koelpasta als grafiet, zodat de hitte zich beter verspreidt en dus niet op één plaats vrijkomt.”

De OnePlus 2 komt in de tweede helft van dit jaar uit. Waarschijnlijk in het derde kwartaal. Dit betekent dat de smartphone al in juli kan worden aangekondigd. Het is nog onbekend of de OnePlus 2 vrij verkrijgbaar zal zijn, of dat je wederom een unieke code moet zien te bemachtigen om de smartphone te mogen kopen.

De prijs van de smartphone is nog onbekend en andere specificaties ook. OnePlus is van plan deze stap voor stap bekend te maken, maar wanneer: dat is natuurlijk de grote vraag.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters