OnePlus 2 ontvangt update naar OxygenOS 3.0.2 gebaseerd op Android 6.0.1

OnePlus is begonnen met het gefaseerd uitrollen van OxygenOS 3.0.2 naar de OnePlus 2. De update is gebaseerd op Android 6.0.1.

OnePlus 2One plus 2

OnePlus heeft gisteren aangekondigd dat het Chinese bedrijf is begonnen met het uitrollen van OxygenOS 3.0.2 naar de OnePlus 2. Het uitrollen gebeurt in fases, dus sommige gebruikers zullen nog iets langer moeten wachten. Veel eigenaren van de OnePlus 2 wachten al langere tijd op deze update, want de nieuwste versie van OxygenOS is gebaseerd op Android 6.0.1, waarmee de OnePlus nu dus officieel op Android Marshmallow draait. Het valt daarmee wel op dat OnePlus relatief traag is met het uitbrengen van updates.

Android Marshmallow

Volgens OnePlus zullen alle eigenaren van de OnePlus 2 de update binnen 48 uur uitgerold krijgen, dus op het moment van schrijven kun je de update al verwachten. Je kunt alle nieuwe functies van Android Marshmallow verwachten, zoals Doze, een speciale modus waarmee je batterij bespaart als je smartphone stil ligt, maar ook bijvoorbeeld Google Now On Tap waarmee je op basis van je context informatie op kan vragen. Als je bijvoorbeeld aan het chatten bent met een vriend en hij noemt een restaurant, dan hoef je enkel je homeknop ingedrukt te houden en Google weet automatisch waar je naar wil Googlen.

OxygenOS

Naast de nieuwe functies en verbeteringen van Google heeft OnePlus ook zelf een aantal nieuwigheden in OxygenOS 3.0.2 verwerkt. De OnePlus 2 is volgens het bedrijf nu nog sneller en is accurater in het herkennen van je vingerafdruk met de vingerprintscanner. Wel zul je na het uitvoeren van de update opnieuw je vingerafdruk moeten instellen. Daarnaast is de interface van de standaard camera-app sterk verbeterd en heeft de camera nu automatische auto-focus. Ook zijn de MaxxAudio en de Tuner apps nu verwijderd, in ruil voor Dirac HD Sound waarmee je speakers op papier sterk worden verbeterd.

Bron: OnePlus

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters