Oneplus 2 update voor fotografie liefhebbers

OnePlus, de Chinese fabrikant die vooral bekend staat om het leveren van betaalbare toestellen met premium specificaties, heeft een update uitgebracht voor de Oneplus 2.

Hoewel gebruikers al geruime tijd wachten op de release van Android marshmallow beperkt de fabrikant zich tot het uitbrengen van een update waarbij vooral de camerafuncties van het toestel zullen worden uitgebreid. Daarnaast zal de Oneplus 2 een aantal verbeteringen in zijn software krijgen die de kwaliteit van de bluetooth verbinding verbetert. Dominick gaf de Oneplus 2 een score van 4/5

Android Marshmallow

Het lag voor de hand dat Android Marshmallow eindelijk zijn weg ging vinden naar de Oneplus 2. Deze versie van Android is immers al een half jaar beschikbaar en de verwachting was dan ook dat de Oneplus 2 eindelijk de overstap zou maken naar deze versie. Eerder werd wel bekend gemaakt dat de voorloper van de Oneplus 2, de Oneplus One wél naar Android Marshmallow kan worden geupdatet. Met Android Marshmallow kunnen gebruikers per app kiezen welke gegevensbronnen een applicatie mag gebruiken. Hierdoor heb je als gebruiker meer controle over de mate waarin je privacy zal worden gewaarborgd. Ook verbetert Android Marshmallow de stand-by duur van je smartphones met ‘Doze’. Deze functie zorgt ervoor dat applicaties automatisch in de sluimerstand zullen worden gezet als je het toestel langere tijd op stand-by staat.

Foto’s in RAW op de Oneplus 2

Fotografe
Vooral voor échte fototgrafen

De Chinese fabrikant heeft er echter voor gekozen om de camera functionaliteit van de Oneplus 2 flink aan te passen. Het is met deze update mogelijk om foto’s te maken in het RAW bestandsformaat. Dit is een bestandsindeling die elke fotograaf bekend is. RAW is te vergelijken met het vroegere negatief van een foto. Het is niet direct te gebruiken, maar bevat alle data voor het omzetten naar een fotobestand. Het omzetten van RAW foto’s naar bijvoorbeeld JPG formaat, wordt ook wel het ontwikkelen van een foto genoemd. Voordeel hiervan is dat er allerlei waarden in te stellen zijn voor de uiteindelijke foto; denk aan belichting, witwaarde, zwartwaarde etcetera. Nadeel van deze bestandsindeling is dat het een flinke hoeveelheid schijfruimte vraagt.

Beschikbaarheid

Doordat updates per regio worden uitgerold, kan het even duren voordat deze functie voor jouw toestel beschikbaar is. Zodra die op ons toestel te verkrijgen is zullen we dat laten weten.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters