Oneplus 2 update voor fotografie liefhebbers

OnePlus, de Chinese fabrikant die vooral bekend staat om het leveren van betaalbare toestellen met premium specificaties, heeft een update uitgebracht voor de Oneplus 2.

Hoewel gebruikers al geruime tijd wachten op de release van Android marshmallow beperkt de fabrikant zich tot het uitbrengen van een update waarbij vooral de camerafuncties van het toestel zullen worden uitgebreid. Daarnaast zal de Oneplus 2 een aantal verbeteringen in zijn software krijgen die de kwaliteit van de bluetooth verbinding verbetert. Dominick gaf de Oneplus 2 een score van 4/5

Android Marshmallow

Het lag voor de hand dat Android Marshmallow eindelijk zijn weg ging vinden naar de Oneplus 2. Deze versie van Android is immers al een half jaar beschikbaar en de verwachting was dan ook dat de Oneplus 2 eindelijk de overstap zou maken naar deze versie. Eerder werd wel bekend gemaakt dat de voorloper van de Oneplus 2, de Oneplus One wél naar Android Marshmallow kan worden geupdatet. Met Android Marshmallow kunnen gebruikers per app kiezen welke gegevensbronnen een applicatie mag gebruiken. Hierdoor heb je als gebruiker meer controle over de mate waarin je privacy zal worden gewaarborgd. Ook verbetert Android Marshmallow de stand-by duur van je smartphones met ‘Doze’. Deze functie zorgt ervoor dat applicaties automatisch in de sluimerstand zullen worden gezet als je het toestel langere tijd op stand-by staat.

Foto’s in RAW op de Oneplus 2

Fotografe
Vooral voor échte fototgrafen

De Chinese fabrikant heeft er echter voor gekozen om de camera functionaliteit van de Oneplus 2 flink aan te passen. Het is met deze update mogelijk om foto’s te maken in het RAW bestandsformaat. Dit is een bestandsindeling die elke fotograaf bekend is. RAW is te vergelijken met het vroegere negatief van een foto. Het is niet direct te gebruiken, maar bevat alle data voor het omzetten naar een fotobestand. Het omzetten van RAW foto’s naar bijvoorbeeld JPG formaat, wordt ook wel het ontwikkelen van een foto genoemd. Voordeel hiervan is dat er allerlei waarden in te stellen zijn voor de uiteindelijke foto; denk aan belichting, witwaarde, zwartwaarde etcetera. Nadeel van deze bestandsindeling is dat het een flinke hoeveelheid schijfruimte vraagt.

Beschikbaarheid

Doordat updates per regio worden uitgerold, kan het even duren voordat deze functie voor jouw toestel beschikbaar is. Zodra die op ons toestel te verkrijgen is zullen we dat laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters