OnePlus komt tot 2021 niet met midrange toestellen

OnePlus houdt er nogal interessante en afwijkende strategieën op na. Je kunt je vast nog wel herinneren dat je in het begin alleen op uitnodiging de Flagship killer kon kopen. Dit zorgde ervoor dat er een soort mysterie om de smartphonemaker hing, wat de toestellen natuurlijk aantrekkelijker maakte. De laatste paar jaren heeft het bedrijf ook als strategie om alleen premium toestellen uit te brengen en de midrangers te laten voor wat ze zijn. OnePlus CEO Pete Lau bevestigde onlangs dat ze deze strategie in ieder geval tot 2021 zullen doorzetten.

OnePlus gebruikers willen alleen het nieuwste

Praktisch gezien betekent het dat OnePlus telkens maar één vlaggenschip op de markt heeft. Ze houden er namelijk niet van dat oudere modellen nog blijven rondhangen. De smartphonemaker claimt dat hun gebruikers daar ook helemaal niet in geïnteresseerd zijn. Ze zouden altijd alleen maar de laatste hardware willen. Door maar één toestel tegelijk aan te bieden komt de desbetreffende smartphone ook volledig in de spotlight te  staan, zonder concurrentie van andere modellen. Om ervoor te zorgen dat er echt maar één toestel is, worden voorraden van oudere modellen volledig verkocht voor de lancering van een nieuw toestel.

OnePlus Pete Lau
Pete Lau

In-display camera’s

Het kan niemand zijn ontgaan dat een inham bovenaan het display de laatste tijd erg in is en ook de OnePlus 6 heeft een notch gekregen. Lau verwacht dat de notch op toekomstige toestellen langzaam maar zeker steeds kleiner wordt, terwijl de randen rondom het display uiteindelijk helemaal verdwijnen. Het ultieme doel zou zijn om met een volledig randloos design te komen. Daarom is de CEO ook van mening dat we binnenkort veel te maken zullen krijgen met het verwerken van camera’s in de displays.

Deze ontwikkeling zien we ook steeds meer bij vingerafdrukscanners. Vivo was de eerste die ermee kwam en onlangs liet ook Xiaomi met de Mi 8 Explorer Edition  hun eerste toestel met een in-display vingerafdrukscanner zien.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters