Update 2: OnePlus 3 belooft update die alle problemen oplost

Iets meer dan een week geleden bracht OnePlus zijn derde ‘flagship killer’ op de markt. Hoewel het een heel interessant toestel is, zijn er toch wel wat problemen mee. OnePlus belooft nu al deze problemen op te lossen doormiddel van een update die binnenkort zal verschijnen.

OnePlus 3

OnePlus 3Net zoals bij de OnePlus One, heeft het bedrijf ervoor gekozen zijn OnePlus 3 te voorzien van goede specificaties voor weinig geld. Ze doen dit om mensen te laten zien dat een vlaggenschipsmartphone niet per se duur hoeft te zijn. Je kunt de smartphone al kopen voor €399. Voor dit geld krijg je dan een toestel voorzien van een Snapdragon 820-processor met 6GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Achteraan de OnePlus 3 zit een 16-megapixel camera met laser om snel mee te focussen. Selfies neem je met een 8-megapixel sensor. Aan de voorzijde van het toestel vind je een 5,5-inch full HD-amoled paneel, waar ook klachten over zijn.

Klachten

Dit alles klinkt heel aantrekkelijk, maar toch zijn er wel wat klachten over het toestel. Zo is er van het 6GB werkgeheugen maar 4GB beschikbaar, en missen sommige gebruikers de mogelijkheid om sRGB kleuren aan te zetten voor het amoled-scherm.

OTA update

OnePlus neemt deze klachten serieus, en belooft een van de dagen een update vrij te geven die de net genoemde problemen zal oplossen. De update kan geïnstalleerd worden over the air, waardoor alle OnePlus 3-bezitters de update makkelijk kunnen installeren. Naast het oplossen van gekende problemen, zullen er ook nog een aantal andere verbeteringen worden doorgevoerd, aldus OnePlus. Welke andere verbeteringen het bedrijf bedoelt is tot nu toe onduidelijk.

Update wordt uitgerold

OnePlus wist zojuist te melden dat ze begonnen zijn met het uitrollen van de update naar alle OnePlus 3 gebruikers. De update is 396MB groot en zal volgens OnePlus binnen de 48 uur voor iedereen, wereldwijd, beschikbaar zijn. Hieronder vind je de belangerijkste aanpassingen die de update brengt:

 • Enabled sRGB mode in developer options.
 • Improved RAM management.
 • Improved GPS performance.
 • Enhanced audio playback quality.
 • Updated custom icon packs.
 • Fixed some issues with notifications.
 • Improved camera quality/functionality.
 • Fixed some issues in Gallery.
 • Implemented latest Google security patches.
 • Fixed bugs in Clock/Music apps.

Mocht je een OnePlus 3 bezitten, mogen we je dan vragen om even in de reacties te laten weten of jij de update al binnen hebt. En zo ja, merk je de verbeteringen op?

Update: OnePlus stop met uitrollen van update

OnePlus heeft zojuist op zijn forum laten weten dat ze, tijdelijk, gaan stoppen met de update uit te rollen naar gebruikers. De reden hiervoor is dat sommige gebruikers problemen hebben met het installeren van de update. Welke problemen OnePlus specifiek bedoelt, en wanneer het bedrijf de update verder zal uitrollen, is vooralsnog onduidelijk. Vanaf dat we meer weten, lees je het hier!

Bron: PocketNow.com

Update: Toegevoegd dat de update nu wordt uitgerold naar de gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Carl Segond von Banchet -

  Ik heb de nieuwe update Oxygen 3.2.0 via de link :”http://www.technobuzz.net/install-oxygen-os-3-2-0-on-oneplus-3/” de “full rom zip” gedownload en via: “Method 2 For Rooted Oneplus 3 users with TWRP recovery” geïnstalleerd. Loopt als een trein, geen enkel probleem ondervonden met flashen.

   1. Carl Segond von Banchet -

    Ik kan niks garanderen, maar als je TWRP recovery gebruikt, zoals beschreven in method 2, zou het volgens mij moeten lukken. Telefoon opstarten in (TWRP) recovery, Cache en Dalvik cache wissen, daarna de nieuwe “Full rom.zip” 3.2.0 installeren en je behoud ook alles gegevens en alle apps werken prima daarna.

 2. Ron -

  Ik heb problemen met het volgende: iedere keer bij het openen van verschillende apparaten krijg in het scherm te zien dat het schermoverlay aangepast moet worden.
  Helaas lukt dit mij op geen enkele manier.
  Wat is hiervan de oplossing?

  1. Peter -

   Onderstaande oplossing klopt. Dan werkt het weer. Schijnt bij verschillende mensen die verschillende apps te worden veroorzaakt

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters