‘OnePlus 3 laadt in 15 minuten op’

De OnePlus 3, die binnenkort verwacht word, laadt waarschijnlijk in 15 minuten volledig op. Het toestel zal gebruik maken van Oppo’s VOOC-technologie aangezien OnePlus een dochterbedrijf is van het Chinese Oppo.

Snel!6405318_l

Er komt steeds meer informatie boven water over het nieuwe OnePlus-toestel. Vandaag blijkt uit een Chinese certificering dat de smartphone de VOOC-technologie van Oppo gebruikt om snel op te laden. Aangezien de OnePlus 3 waarschijnlijk een 3500 mAh-batterij krijgt, zal dit resulteren in een laadtijd van zo’n 15 minuten. Dit is natuurlijk ontzettend snel vergeleken met de concurrentie.

Technologie

Deze laadtijd wordt behaald door een speciale accu die enorme hoeveelheden energie tegelijk kan opslaan. Combineer dit met een stroomadapter die stroom uit de muur kan halen met 5 volt en 4 ampère, en je hebt deze gigantisch snelle oplaadtijd. De grote vraag bij deze technologie blijft hoe de batterij zich zal gedragen na verloop van tijd. De accu wordt door het snel laden helemaal uitgeleefd.

Geen Qualcomm

Wat opvallend is, is dat het bedrijf voor Oppo’s technologie heeft gekozen en niet voor Quick Charging van Qualcomm. OnePlus werkt vanaf het begin al samen met Qualcomm voor de chipsets dus het zou een logische stap zijn geweest. Tijdens de presentatie van het nieuwe vlaggenschip zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over de keuzes van het bedrijf.

OnePlus 3 specificatiesfb_img_1462129430499

Naast de batterij en oplaadtijd zijn er al meer specificaties gelekt. Voor nu verwachten we twee OnePlus 3-varianten. Beide varianten zullen een Snapdragon 820-chipset krijgen, maar één krijgt 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen waar de andere variant 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen krijgt. Het goedkoopste model zal ongeveer 310 dollar gaan kosten, maar omgerekend naar Euro’s zal het toestel waarschijnlijk zo’n 300 euro gaan kosten. Dit was bij de vorige OnePlus-smartphones ook het geval.

Over een releasedatum heeft het Chinese bedrijf nog niks bekendgemaakt. Er wordt gespeculeerd over 18 mei, maar OnePlus heeft nog niks bevestigd.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters