‘OnePlus 3 laadt in 15 minuten op’

De OnePlus 3, die binnenkort verwacht word, laadt waarschijnlijk in 15 minuten volledig op. Het toestel zal gebruik maken van Oppo’s VOOC-technologie aangezien OnePlus een dochterbedrijf is van het Chinese Oppo.

Snel!6405318_l

Er komt steeds meer informatie boven water over het nieuwe OnePlus-toestel. Vandaag blijkt uit een Chinese certificering dat de smartphone de VOOC-technologie van Oppo gebruikt om snel op te laden. Aangezien de OnePlus 3 waarschijnlijk een 3500 mAh-batterij krijgt, zal dit resulteren in een laadtijd van zo’n 15 minuten. Dit is natuurlijk ontzettend snel vergeleken met de concurrentie.

Technologie

Deze laadtijd wordt behaald door een speciale accu die enorme hoeveelheden energie tegelijk kan opslaan. Combineer dit met een stroomadapter die stroom uit de muur kan halen met 5 volt en 4 ampère, en je hebt deze gigantisch snelle oplaadtijd. De grote vraag bij deze technologie blijft hoe de batterij zich zal gedragen na verloop van tijd. De accu wordt door het snel laden helemaal uitgeleefd.

Geen Qualcomm

Wat opvallend is, is dat het bedrijf voor Oppo’s technologie heeft gekozen en niet voor Quick Charging van Qualcomm. OnePlus werkt vanaf het begin al samen met Qualcomm voor de chipsets dus het zou een logische stap zijn geweest. Tijdens de presentatie van het nieuwe vlaggenschip zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over de keuzes van het bedrijf.

OnePlus 3 specificatiesfb_img_1462129430499

Naast de batterij en oplaadtijd zijn er al meer specificaties gelekt. Voor nu verwachten we twee OnePlus 3-varianten. Beide varianten zullen een Snapdragon 820-chipset krijgen, maar één krijgt 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen waar de andere variant 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen krijgt. Het goedkoopste model zal ongeveer 310 dollar gaan kosten, maar omgerekend naar Euro’s zal het toestel waarschijnlijk zo’n 300 euro gaan kosten. Dit was bij de vorige OnePlus-smartphones ook het geval.

Over een releasedatum heeft het Chinese bedrijf nog niks bekendgemaakt. Er wordt gespeculeerd over 18 mei, maar OnePlus heeft nog niks bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  Dat moet ik eerst nog zien. Volgensmij kan het niet, ook niet met die technologie. EN daarnaast is het idd de vraag of je daarmee je accu niet naar de tering helpt…

  1. Robert -

   Verdiep je eerst in de vooc technologie.
   Die is wezenlijk anders. De levensduur van je batterij verlaagt omdat bij snelladen je batterij warmer wordt. Bij vooc is dat 3 graden verhoging. Quickcharge 3.0 van Qualcomm verhoogt met 8 graden.

 2. Robert -

  Dat is niet waarschijnlijk. De eerste gen vooc wel. Die laadt 75% in 30 minuten. Vooc+ die binnen 15 minuten oplaadt is nog niet eens door oppo op de markt gebracht. Oppo wilt het wel licenseren.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters