OnePlus 3 krijgt Nougat in nieuwe bèta-update

Bij de lancering van de OnePlus 3T heeft OnePlus gezegd dat er zowel voor de OnePlus 3 als 3T gelijktijdige updates zouden komen vanaf Android 7.0 Nougat. In de nieuwe bèta-update, Open Beta 8, is Nougat beschikbaar gemaakt voor OnePlus 3-gebruikers.

OnePlus 3

OnePlus 3Sinds dat de OnePlus 3T is aangekondigd voelen veel OnePlus 3-gebruikers zich ‘achtergelaten’ door OnePlus, omdat de 3 nog maar een paar maanden oud was. Het bedrijf zegt echter dat deze gebruikers gelijktijdig met de 3T-gebruikers updates krijgen voor de telefoons, wat begint vanaf Android 7.0 Nougat. Beide toestellen draaien nu nog op Android 6.0.1 Marshmallow, maar daar zal snel verandering in komen, als we het bedrijf mogen geloven.

Android 7.0 Nougat

OnePlus belooft voor zowel de OnePlus 3 als de 3T dat het nog voor 2017 op Android 7.0 Nougat zal draaien. De bèta-update moest in november verschijnen, wat voor de OnePlus 3 net is gelukt. De update is sinds gisteren verkrijgbaar. Hier zijn een aantal veranderingen meegebracht, naast dat het nu een Nougat-update is. Zo is Shelf, een feature van OnePlus, wat verbeterd waardoor je meer kunt aanpassen. Ook kun je de icoontje op je status bar aanpassen en zijn er nog een paar wijzigingen.

Bèta-update

Omdat het een bèta-update is zijn er nog een aantal bugs in deze update. De grootste heeft OnePlus zelf ook op het forum genoemd. Een van deze bugs is dat Android Pay nog niet goed zal werken in deze update. Ook kunnen de prestaties wat minder zijn en is het zaak op het toestel volledig te resetten als je terug wilt gaan naar Marshmallow. Dit zal voor veel gebruikers een no-go zijn.

Beschikbaarheid

De update is per direct te downloaden via het forum van OnePlus. Houd er wel rekening mee dat alle gegevens van jouw OnePlus 3 verwijderd wordt als je terug naar Android 6.0.1 Marshmallow wilt en dat het nog een bèta-update is, waar nog een aantal bugs in zitten. Mocht je hem toch willen downloaden, kun je dat hier doen. Op deze pagina vind je ook alle bugs en veranderingen van de update.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters