OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen update naar Android O

OnePlus CEO Pete Lau heeft op Twitter bevestigd dat de OnePlus 3 en OnePlus 3T de update naar Android O zullen krijgen. 

OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Android O

Goed nieuws voor eigenaars van de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Beide smartphones zullen later dit jaar de update naar Android O ontvangen, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Dat heeft OnePlus CEO Pete Lau bevestigd middels een tweet. We wisten al dat de OnePlus 3 en OnePlus 3T telkens dezelfde updates zouden ontvangen. De update naar Android O was echter nog niet bevestigd.

Het lijkt voor de hand te liggen dat beide toestellen de update krijgen. Ze kwamen immers allebei vorig jaar uit. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend bij een bedrijf als OnePlus.

Door de minimale marges die het Chinese bedrijf hanteert kan het zulke goedkope smartphones aanbieden. Dat leidt er echter ook toe dat er weinig geld is voor randzaken.

OnePlus 5 Android O

Zo werd vorig jaar beloofd dat de OnePlus 2 Android Nougat zou ontvangen, maar het toestel draait nog steeds op Android Marshmallow. Ook de OnePlus X werd achtergelaten.

Ondertussen heeft de Chinese smartphonefabrikant zijn zaakjes gelukkig beter op orde. Dat neemt echter niet weg dat OnePlus 2 gebruikers nu de pineut zijn.

OnePlus 5 en Android Oreo

Volgende maand komt het bedrijf met de OnePlus 5, de opvolger van de OnePlus 3T. De OnePlus 4 wordt overgeslagen omdat het een ongeluksgetal in China is.

Het high-end toestel draait waarschijnlijk op Android Nougat, en zal net zoals de OnePlus 3 en OnePlus 3T later dit jaar de update naar Android O ontvangen.

Android Oreo Google I/O

Overigens weten we nog steeds niet wat de officiële naam van Google’s volgende grote update wordt. Vorig jaar liet de zoekgigant fans suggesties indienen. Google koos vervolgens zelf de uiteindelijke naam.

Dit jaar lijkt Android Oreo voor de hand te liggen. De developer preview van Android O is al beschikbaar, dus de komende maanden horen we meer.

Bron: Pete Lau

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters