Officiële foto’s en specificaties OnePlus 3 duiken op

De Chinese instantie TENAA heeft vandaag de officiële specificaties en foto’s van de langverwachte OnePlus 3 gelekt.

OnePlus

Na maanden van geruchten, elkaar tegensprekende benchmarks en onduidelijke foto’s zal de OnePlus 3 op 14 juni dan eindelijk worden onthuld. OnePlus wist met zijn aantrekkelijk geprijsde smartphones en gewaagde marketing stunts de aandacht van de media te krijgen, maar na de teleurstellende OnePlus 2 moeten ze vooral gewoon weer echt een goede smartphone afleveren. Qua specificaties zit het wel goed, zoals we weten dankzij gelekte benchmarks, maar over het uiterlijk van het toestel bestonden nog twijfels. Zo lekten er verschillende foto’s die een totaal ander ontwerp toonden en werd er zelfs gesproken over neppe renders die OnePlus zelf express zou hebben verspreid.

TENAA

Vandaag komt er gelukkig een einde aan die twijfel dankzij gelekte foto’s en informatie van de TENAA certificatie van de OnePlus 3. TENAA is een Chinese instantie die smartphones certificeert voor ze uitgebracht worden. Omdat smartphones een aantal weken voor de lancering moeten worden goed gekeurd hebben we het relatief vaak aan TENAA te danken dat we weten hoe onaangekondigde smartphones er uit gaan zien.

OnePlus 3

OnePlus 3

De bijbehorende scherpe foto’s tonen zowel de voorkant als de achterkant van de OnePlus 3, evenals de opvallend dunne zijkant. De volledig metalen behuizing komt overeen met de render die het bekende Twitter-account @evleaks vorige week plaatste. Dat betekent dus dat we afscheid moeten nemen van de onderscheidende Sandstone achterkant van de OnePlus One en Two. Daarvoor krijgen fans echter wel een opvallend strak toestel terug, die soms doet denken aan de HTC One M8.

We zijn echter vooral benieuwd naar de specificaties, omdat bronnen elkaar tegen blijven spreken op dat gebied. We hebben te maken met een krachtige 2.15GHz Snapdragon 820 chipset in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Standaard heeft het toestel 64GB aan intern opslaggeheugen, niet uitbreidbaar. Aan de achterkant van het toestel zit een 16MP camera en aan de voorkant vind je een capabele 8MP camera terug. Qua batterij zullen gebruikers het moeten doen met 3,000mAh, wat een lichtelijke tegenvaller is. Dankzij het 5.5 inch 1080p scherm zal het meevallen hoe snel je batterij leeg raakt, maar van een zogenaamde flagship killer zou je meer verwachten.

Onthulling

Misschien zullen we echter de komende dagen nog een OnePlus 3 variant voorbij zien komen, want de geruchten wezen tot nu toe op een tweede iets duurdere variant met een grotere batterij, 6GB aan werkgeheugen en meer opslaggeheugen. We gaan het 14 juni allemaal zien tijdens de officiële onthulling van de OnePlus 3, die in het ruimtestation van OnePlus plaats zal gaan vinden.

Bron: TENAA

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters