OnePlus 3 update zorgt voor meer problemen

OnePlus heeft een update uitgerold naar de OnePlus 3 die niet alleen problemen oplost, maar ook een aantal nieuw bugs met zich mee brengt.

OnePlus

We werden twee jaar geleden omver geblazen door de OnePlus One, een goedkope smartphone met de specificaties van een vlaggenschip. OnePlus wist op een slimme manier het internet te gebruiken om een grote hype op te bouwen rondom het toestel. Opeens was OnePlus een grote speler op de markt, al thans, zo liet het jonge bedrijf het wel lijken. Helaas hadden de onervarenheid van het bedrijf en de lage prijs van de OnePlus One ook een keerzijde: de smartphone werd aan het begin geplaagd door technische problemen. Bovendien was de consumenten service van OnePlus haast non-existent, en duurde het lang voordat updates de problemen gedeeltelijk oplosten.

OnePlus 3 update

Ondertussen zijn we twee jaar verder en is de OnePlus 3 een groot succes. Dankzij een strak ontwerp en goede specificaties is het een van de beste vlaggenschepen van dit moment. OnePlus heeft na de OnePlus One zijn lesje wel geleerd, maar op het gebied van updates en software blijft het soms nog mis gaan. De OnePlus 3 werd sinds de lancering van het toestel geplaagd door technische problemen. Dit keer lost OnePlus de problemen wel snel op met updates, maar die haastige benadering heeft helaas ook als effect dat de updates weer andere bugs opleveren.

Android Pay

De nieuwste update die naar de OnePlus 3 wordt uitgerold, OxygenOS 3.2.4, zorgt er voor dat het vlaggenschip niet meer uit zichzelf blijft rebooten. Hartstikke fijn, maar het lijkt er op dat de update er ook voor zorgt dat Android Pay niet meer werkt, waardoor een groep gebruikers opeens niet meer met hun smartphone kunnen betalen. Daarnaast melden fans ook dat hun 4G-ontvangst opeens een stuk slechter is geworden sinds de update. OnePlus heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de situatie.

Beste Android smartphone

Dit soort probleempjes zorgen er niet voor dat de OnePlus 3 onbruikbaar wordt, integendeel: het is een van de beste Android smartphones van dit moment. Het laat echter wel zien dat OnePlus dankzij zijn kleine team snel zaken kan oplossen, maar soms simpelweg de mankracht mist om problemen 100% op te lossen en updates bovendien nog een keer uitvoerig te testen.

Bron: OnePlus

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters