OnePlus 3 wordt in virtual reality aangekondigd met eigen headset

OnePlus gaat de OnePlus 3 vanuit zijn eigen virtuele ruimtestation aankondigen, zo liet het bedrijf vandaag weten op zijn forum.

OnePlus

OnePlus wist twee jaar de smartphonemarkt op te schudden met de OnePlus One, een goedkope smartphone met de specificaties van een vlaggenschip. Het dochterbedrijf van het snel groeiende Oppo wist ondanks het onconventionele bestelsysteem en wat ongelukkige marketingstunts toch een groot succes van de OnePlus One te maken. We zijn ondertussen twee jaar verder toe aan de OnePlus 3, de opvolger van de ietwat tegenvallende OnePlus 2. Gelekte informatie wijst er op dat we te maken hebben met twee modellen met elk zeer indrukwekkende specificaties en een geheel nieuw ontwerp.

Virtual reality

OnePlus 3 VR
De Loop VR

Volgens Google is virtual reality de volgende grote stap voor smartphones en OnePlus speelt daar graag op in. Vorig jaar werd de OnePlus 2 al aangekondigd tijdens een VR event, waardoor iedereen met een Google Cardboard headset de onthulling konden ervaren alsof ze er zelf bij waren. Met de aankondiging van de OnePlus 3 gaat OnePlus nog een stap verder, zo kondigde het bedrijf vandaag op zijn forum aan.

Loop VR

Geïnspireerd door een fan video heeft OnePlus een ruimtestation in virtual reality ontworpen, hun visie van hoe het bedrijf er over enkele decennia uit zal zien. Het ruimtestation heet The Loop, en OnePlus nodigt fans nu uit hun toekomstige kantoor te komen bezoeken. Vorig jaar verstuurde OnePlus 30,000 gratis OnePlus Google Cardboard brilletjes naar fans. Door daar je smartphone in te schuiven kon je live het digitale kantoor van OnePlus bezoeken en zo de aankondiging in virtual reality mee maken. Dit jaar heeft OnePlus Samen gewerkt met AntVR, een bedrijf dat augmented reality en virtual reality brillen en toepassingen maakt, met als resultaat de exclusieve Loop VR. De Loop VR is in feite qua effect hetzelfde als een normale Google Cardboard headset, maar de headset zelf is wel een stuk comfortabeler en steviger.

OnePlus 3 VR OnePlus 3 VR OnePlus 3 VR

OnePlus 3

OnePlus geeft er dus 30,000 gratis weg en op het moment van schrijven zijn ze nog beschikbaar. Het jonge bedrijf gaat echter niet alleen zijn nieuwe toestel in virtual reality aankondigen, maar ook verkopen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het gaat werken maar het komt er op neer dat de OnePlus 3 eerder in de virtuele wereld van OnePlus te koop zal zijn dan via het internet. OnePlus hoopt met deze strategie er samen met de klant een beleving van te maken, in plaats van enkel met wat journalisten te spreken.

Helaas heeft het bedrijf nog steeds niet aangegeven wanneer de aankondiging plaats gaat vinden, maar gezien er belooft is dat de smartphone in juni uit zal komen en deze actie nu is opgezet zal het niet lang meer duren.

Bron: OnePlus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Noah Korevaar -

   Oh wat jammer Jan, ons is het wel in Nederland gelukt, de Loop is ook in de Benelux verkrijgbaar. Heb je het later nog eens geprobeerd?

   1. Kelvin -

    ik heb t geprobeerd maar hij was al uitverkocht toen ik de email kreeg…
    ik zou die van jou wel willen overkopen ­čśŤ

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters