Gelekte benchmarktest toont specificaties van de OnePlus 3

De OnePlus One wist de ingeslapen mobiele markt op zijn kop te zetten: specificaties van een vlaggenschip voor de prijs van een budget smartphone. De zogenaamde flagship killer wist hoge ogen te geven, ondanks het feit dat je een uitnodiging nodig had om de smartphone van OnePlus te kopen.

OnePlus 3

De OnePlus 2 was een minder groot succes, mede door de afwezigheid van NFC en verschillende andere concessies. Kan het bedrijf met de OnePlus 3 opnieuw een echte flagship killer uitbrengen? We gaan het als het goed is binnenkort te weten komen, want volgens een anonieme bron zal OnePlus de nieuwe smartphone op 7 april aankondigen in Beijing, tijdens een eigen event.

De aankondiging van de OnePlus 2 kon je ook in virtual reality kijken, maar het lijkt erop dat OnePlus dit keer iets minder groots uitpakt. De kans is namelijk groot dat OnePlus na de niet zo positieve ontvangst van de OnePlus 2 met iets minder bravoure het podium zal betreden.

Specificaties

Benchmark OnePlus 3
De benchmarktest

Gelukkig hoeven we niet tot 7 april te wachten om te weten te komen wat OnePlus met de OnePlus 3 voor ons in petto heeft, want dankzij een gelekte AnTuTu benchmark test weten we al wat we qua specificaties mogen verwachten. De OnePlus 3 heeft het modelnummer A3000, en krijgt een 5.5-inch scherm met een 1080 x 1920 FHD resolutie. Onder de motorkap vind je volgens de gelekte benchmark test een snapdragon 820 chipset, aangedreven door een quad-core CPU met Qualcomm’s Kryo cores en de Adreno 530 GPU.

Uitnodigingen

De OnePlus 3 heeft volgens de gelekte specificaties 4GB aan werkgeheugen, en het model dat gelekt is heeft 32GB aan opslaggeheugen. Dat is opvallend, want de vorige twee modellen kwamen in een 16GB en 64GB variant. Zal OnePlus dit keer voor een specifiek model kiezen zodat men niet zo lang afhankelijk is van het uitnodigingen-systeem? De OnePlus x, het budget model van OnePlus, is immers ook enkel met 16GB verkrijgbaar waardoor je de smartphone al snel zonder uitnodiging kon kopen.

OxygenOS

Door de productie te standaardiseren hoeft het Chinese bedrijf minder units op voorraad te houden, wat de kosten drukt. Qua software zijn er geen grote verassingen: de OnePlus 3 draait op OxygenOS, gebaseerd op Android 6.0.1. Het is nog steeds zuur dat de samenwerking tussen OnePlus en Cyanogenmod zo stroef is verlopen, maar OxygenOS is dankzij recente ontwikkelingen een steeds aantrekkelijker alternatief.

Update: OnePlus heeft in een reactie op dit gerucht aangegeven dat ze niet van plan zijn om op 7 april een nieuw toestel aan te kondigen.

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters