OnePlus 3T wordt duurder en krijgt betere camera

Volgens de laatste geruchten gaat het Chinese bedrijf OnePlus een nieuwe variant van de OnePlus 3 aankondigen. Naar verluidt wordt het toestel OnePlus 3T genoemd en krijgt de telefoon betere specificaties, waaronder een betere cameramodule. Ook zal de OnePlus 3T tachtig dollar duurder worden dan de originele OnePlus 3.

OnePlus 3T

Afgelopen weken is de OnePlus 3T vaak in het nieuws geweest. Dit gebeurde onder verschillende namen. De namen die wij eerder hoorde was OnePlus 3 Plus, OnePlus 3S, waaronder nu dus ook OnePlus 3T. De letter ‘T’ zou voor ‘Turbo’ moeten staan, al is dit allemaal niet zeker. Het is ook nog niet zeker of dit toestel zeker OnePlus 3T gaat heten, we weten nog niet eens zeker of het toestel er überhaupt wel gaat komen.

Geruchten gingen eerder dat OnePlus met dit ‘tussenmodel’ tussen de OnePlus 3 en 4 een telefoon wilde maken gericht op VR. Deze smartphone zou dus een scherm krijgen met een hogere resolutie om zo individuele pixels minder goed te laten zien in de VR-bril.

Iets later kwam het moment dat de levertijden van de ‘originele’ OnePlus 3 opliepen tot 4 à 5 weken. Dit zou komen door een tekort aan amoled-schermen. Hierdoor werd de link gelegd dat de opvolger van de OnePlus 3 een scherm zou krijgen met een lcd-scherm in plaats van amoled. Carl Pei, baas van OnePlus, ontkende deze geruchten echter vrij snel.

Specificaties

Voor deze opvolger zal er een paar wijzigingen zijn onder de motorkap. Zo zal het toestel naar verluidt een Snapdragon 821-processor hebben in samenhang met 6GB aan werkgeheugen. Dit laatste hebben wij ook gezien in de OnePlus 3. Verder krijgt de opvolger een verbeterde camerasensor. Dit wordt waarschijnlijk de Sony IMX398, die eerder in de Oppo R9s is verschenen. Deze cameramodule heeft een diafragma-opening van f/1.7 en zogenaamde ‘dual-core autofocus’. Er wordt geclaimed dat deze techniek sneller en beter werkt dan ‘phase-detection autofocus’ en zelfs bewegende dingen scherp kan houden.

OnePlus 3T tweet

 

Verder weten we nog niet zeker of het toestel een groter scherm krijgt met een hogere resolutie. Ook weten we nog niet of deze telefoon qua design gaat lijken op de OnePlus 3, of dat we misschien wel al iets zien van het design van de toekomstige OnePlus 4.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs is nog niet bevestigd, maar volgens bekende lekker Even Blass gaat het toestel tachtig dollar duurder worden dan de OnePlus 3, wat dus neer komt op $479,-. De beschikbaarheid is ook nog niks over bekend, maar geruchten gaan rond dat OnePlus het toestel in november introduceert.

Bron: PhoneArena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters