OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen

Het is officieel door OnePlus bevestigd dat de OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O zullen ontvangen. Maar wanneer?

OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Android O

De OnePlus 5 is nu officieel te koop op de website van de Chinese fabrikant. De OnePlus 3 en OnePlus 3T zijn echter nog steeds zeer capabele toestellen.

OnePlus 3T goud
OnePlus 3T in soft gold

Gelukkig heeft OnePlus beloofd dat het die smartphones dan ook niet zal achterlaten. Dat soort beloftes hebben een bitter bijsmaakje, want hetzelfde werd van de OnePlus 2 gezegd, een toestel dat opeens toch niet Nougat ontving.

Vorige maand gaf OnePlus oprichter en CEO Pete Lau aan dat de OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O zullen ontvangen. Het is nog niet duidelijk hoe de grote update uiteindelijk gaat heten. Kiest Google voor Oreo, of wordt het toch Oatmeal Cookie?

Android functies OnePlus 5

Maar wanneer ontvangen beide toestellen de update? Dat is in Android-land namelijk erg rekbaar. Sommige toestellen zijn gelijk aan de beurt, terwijl andere modellen langer dan een jaar moeten wachten.

Android 8.0 komt eraan

Tijdens een interview op Reddit, waarbij bezoekers vragen konden stellen, schepte een medewerker van OnePlus meer duidelijk. Volgens hem zullen de OnePlus 3 en OnePlus 3T dit jaar nog de update ontvangen.

Hetzelfde gold vorig jaar voor Nougat. Toen gebeurde het op de allerlaatste dag van het jaar, dus reken er niet op dat je in november al met de update aan de slag kunt.

OnePlus 5

Android O, 8.0 dus, is op dit moment enkel beschikbaar in de vorm van een Developer Preview. Ontwikkelaars kunnen de software al uitproberen op toestellen van Google, zoals de Google XL en de Nexus 6P.

Op welke software draait jouw Android smartphone op dit moment? We hebben een overzichtsartikel voor je gemaakt waarin je precies kunt zien welke toestellen Android O gaan ontvangen. Verrassend veel fabrikanten hebben dat al bekend gemaakt.

Bron: OnePlus

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters