Scherm van de OnePlus 5 is niet het enige dat ondersteboven zit

Onlangs kwamen we erachter dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Nu blijkt dat ook de audio van de OnePlus 5 verkeerd opgenomen wordt. Gelukkig is het een klein probleempje met een simpele oplossing.

OnePlus 5: toptelefoon met mankementen

De OnePlus 5 is zonder twijfel een uitstekend toestel, zeker voor die prijs. Toch wordt het opvallende toestel geteisterd door kleine mankementjes.

OnePlus 5 overzicht

Zo bleek vorige week bijvoorbeeld dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Daardoor ervaren gebruikers een vreemd effect tijdens het scrollen: jelly scrolling. Dat komt door de manier waarop AMOLEd-schermen het beeld verversen.

OnePlus beloofde het probleem op te lossen met een software-update, maar vervolgens is die tweet weer verwijderd. Wordt vervolgd, hopelijk. Nu blijkt dat het hele ondersteboven avontuur niet beperkt blijft tot het scherm van het toestel.

Ondersteboven audio

De Nederlandse Reddit-gebruiker Opperdwerg ontdekte dat het toestel ook audio ondersteboven opneemt. Het is een klein probleempje dat makkelijk met een update kan worden opgelost, maar het blijft merkwaardig.

Hij plaatste een video op de OnePlus subreddit, die al snel veel aandacht kreeg. Daarin laat hij zien dat er iets merkwaardigs gebeurt wanneer je geluid opneemt in landscape-modus. Als je de onderkant van de OnePlus rechts houdt, is er niks aan de hand.

Wanneer je het toestel omdraait en de onderkant dus rechts zit, gaat het wel mis. De resulterende opnames draaien links en rechts om. Het is zo’n dingetje waar bijna niemand last van zal hebben, behalve als je bijvoorbeeld high-end speakers gebruikt.

OnePlus 5

Klein probleempje met snelle oplossing

We hebben gelukkig meteen goed nieuws: OnePlus heeft het probleem erkend en bevestigd dat de volgende software-update het oplost. Overigens blijken de OnePlus 3 en OnePlus 3T ook last te hebben van deze bug.

Dat laat dus wel zien hoe insignificant deze kwestie is. Jelly scrolling kan je elke dag dwars zitten, maar de ondersteboven opgenomen audio is veel gebruikers maandenlang niet opgevallen. Oftewel: no worries.

Bron: Reddit

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters