Scherm van de OnePlus 5 is niet het enige dat ondersteboven zit

Onlangs kwamen we erachter dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Nu blijkt dat ook de audio van de OnePlus 5 verkeerd opgenomen wordt. Gelukkig is het een klein probleempje met een simpele oplossing.

OnePlus 5: toptelefoon met mankementen

De OnePlus 5 is zonder twijfel een uitstekend toestel, zeker voor die prijs. Toch wordt het opvallende toestel geteisterd door kleine mankementjes.

OnePlus 5 overzicht

Zo bleek vorige week bijvoorbeeld dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Daardoor ervaren gebruikers een vreemd effect tijdens het scrollen: jelly scrolling. Dat komt door de manier waarop AMOLEd-schermen het beeld verversen.

OnePlus beloofde het probleem op te lossen met een software-update, maar vervolgens is die tweet weer verwijderd. Wordt vervolgd, hopelijk. Nu blijkt dat het hele ondersteboven avontuur niet beperkt blijft tot het scherm van het toestel.

Ondersteboven audio

De Nederlandse Reddit-gebruiker Opperdwerg ontdekte dat het toestel ook audio ondersteboven opneemt. Het is een klein probleempje dat makkelijk met een update kan worden opgelost, maar het blijft merkwaardig.

Hij plaatste een video op de OnePlus subreddit, die al snel veel aandacht kreeg. Daarin laat hij zien dat er iets merkwaardigs gebeurt wanneer je geluid opneemt in landscape-modus. Als je de onderkant van de OnePlus rechts houdt, is er niks aan de hand.

Wanneer je het toestel omdraait en de onderkant dus rechts zit, gaat het wel mis. De resulterende opnames draaien links en rechts om. Het is zo’n dingetje waar bijna niemand last van zal hebben, behalve als je bijvoorbeeld high-end speakers gebruikt.

OnePlus 5

Klein probleempje met snelle oplossing

We hebben gelukkig meteen goed nieuws: OnePlus heeft het probleem erkend en bevestigd dat de volgende software-update het oplost. Overigens blijken de OnePlus 3 en OnePlus 3T ook last te hebben van deze bug.

Dat laat dus wel zien hoe insignificant deze kwestie is. Jelly scrolling kan je elke dag dwars zitten, maar de ondersteboven opgenomen audio is veel gebruikers maandenlang niet opgevallen. Oftewel: no worries.

Bron: Reddit

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters