Scherm van de OnePlus 5 is niet het enige dat ondersteboven zit

Onlangs kwamen we erachter dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Nu blijkt dat ook de audio van de OnePlus 5 verkeerd opgenomen wordt. Gelukkig is het een klein probleempje met een simpele oplossing.

OnePlus 5: toptelefoon met mankementen

De OnePlus 5 is zonder twijfel een uitstekend toestel, zeker voor die prijs. Toch wordt het opvallende toestel geteisterd door kleine mankementjes.

OnePlus 5 overzicht

Zo bleek vorige week bijvoorbeeld dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Daardoor ervaren gebruikers een vreemd effect tijdens het scrollen: jelly scrolling. Dat komt door de manier waarop AMOLEd-schermen het beeld verversen.

OnePlus beloofde het probleem op te lossen met een software-update, maar vervolgens is die tweet weer verwijderd. Wordt vervolgd, hopelijk. Nu blijkt dat het hele ondersteboven avontuur niet beperkt blijft tot het scherm van het toestel.

Ondersteboven audio

De Nederlandse Reddit-gebruiker Opperdwerg ontdekte dat het toestel ook audio ondersteboven opneemt. Het is een klein probleempje dat makkelijk met een update kan worden opgelost, maar het blijft merkwaardig.

Hij plaatste een video op de OnePlus subreddit, die al snel veel aandacht kreeg. Daarin laat hij zien dat er iets merkwaardigs gebeurt wanneer je geluid opneemt in landscape-modus. Als je de onderkant van de OnePlus rechts houdt, is er niks aan de hand.

Wanneer je het toestel omdraait en de onderkant dus rechts zit, gaat het wel mis. De resulterende opnames draaien links en rechts om. Het is zo’n dingetje waar bijna niemand last van zal hebben, behalve als je bijvoorbeeld high-end speakers gebruikt.

OnePlus 5

Klein probleempje met snelle oplossing

We hebben gelukkig meteen goed nieuws: OnePlus heeft het probleem erkend en bevestigd dat de volgende software-update het oplost. Overigens blijken de OnePlus 3 en OnePlus 3T ook last te hebben van deze bug.

Dat laat dus wel zien hoe insignificant deze kwestie is. Jelly scrolling kan je elke dag dwars zitten, maar de ondersteboven opgenomen audio is veel gebruikers maandenlang niet opgevallen. Oftewel: no worries.

Bron: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Simon Janssen -

  Voor de oplettende kijkers, de telefoon in het filmpje is een Oneplus One en geen OP5! Zo kan ik ook geruchten de wereld in brengen.

 2. Alex -

  Textueel foutje? Hoe kan je het toestel nu het beste houden??

  Uit het artikel: ‘Als je de onderkant van de OnePlus rechts houdt, is er niks aan de hand.

  Wanneer je het toestel omdraait en de onderkant dus rechts zit, gaat het wel mis’

  1. Oneplus 5 killer uh No -

   Speel je opgenomen audibestand of video op je laptop af dan praten we verder.

   Internet staat er vol mee,en op oneplus forum klagen ze non stop.

   Al die foute dat kan toch niet voor zo’n hoge prijs.

   1. Frederick -

    Ik heb ook van beide problemen geen last en heb het nog nooit opgemerkt. Btw, wie speelt er nou audio van zijn telefoon af op zijn laptop? Vind t allemaal een beetje te veel gezeik om kleine problemen die snel opgelost kunnen worden. Vind de prijs ook nog steeds t.o.v. de iPhone en S8 meevallen

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters