Gelekte camerasamples OnePlus 5 suggereren monochrome camera

Er zijn opnieuw vermeende camerasamples opgedoken van de OnePlus 5. Dit keer wijzen de foto’s op een monochrome camera. 

OnePlus werkt samen met DxOMark

Er zijn vermeende camerasamples opgedoken van de OnePlus 5. Naar verwachting heeft het toestel een dubbele camera setup aan de achterkant, verticaal gepositioneerd. OnePlus heeft al bevestigd dat het daarvoor samenwerkt met DxOMark. De fotografiewebsite recenseert en benchmarkt normaliter juist de camera’s van smartphone. Google bracht de Google Pixel bijvoorbeeld aan de man met de kreet dat het toestel volgens DxOMark de beste camera had.

De verwachtingen zijn dus hooggespannen, ook naar DxOMark toe. Het bedrijf wordt vaak bekritiseerd vanwege de manier waarop ze camera’s testen. Als ze telefoonmerken lage cijfers geven vanwege minder goede camera’s, dan moeten ze met de OnePlus 5 kunnen bewijzen hoe het wel moet. Althans, het blijft natuurlijk maar de vraag tot in hoeverre ze echt betrokken zijn.

OnePlus 5 camerasamples

Huawei ontwikkelde de camera van de Huawei P9 bijvoorbeeld in samenwerking met het Duitse Leica. Achteraf bleek dat ook vooral een marketingtrucje te zijn. Maar goed, terug naar de OnePlus 5. Er zijn dus vermeende camerasamples van het toestel opgedoken.

OnePlus 5 camerasamples

Eind april doken er  vier foto’s op die in Shenzen, China, zijn genomen. Daar staat het hoofdkantoor van OnePlus. Een foto had een geblurde achterkant, wat erop leek te duiden dat de dubbele camera gebruikt wordt voor het bokeh-effect, dat we kennen van de iPhone 7 Plus.

OnePlus 5 camerasamples

De camerasamples die nu gelekt zijn lijken dat juist tegen te spreken. Dit keer zit er namelijk een zwart-witte foto tussen. Dat zou erop kunnen wijzen dat een van de twee camerasensoren in monochroom schiet. Huawei implementeerde ook een monochrome sensor in de Huawei P9. Dat leidt tot scherpere foto’s met meer details. De foto’s in dit artikel zijn overigens de nieuwe gelekte camerasamples.

OnePlus 5 camerasamples

Eerder liet OnePlus op sociale media ook al twee foto’s zien, waarvan een met de OnePlus 5 was genomen. Toen meenden kenners ook al het effect van een dubbele camera met een monochrome sensor waar te nemen. De bron die de nieuwe foto’s heeft gelekt beweert dat de OnePlus 5 een dubbele 16MP camera heeft, met een opening van f/1.8. Ter vergelijking: de OnePlus 3T heeft zowel aan de voor- als achterkant een 16MP camera met een opening van f/2.0.

Bron: True-Tech.net via DroidHolic

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters