Gelekte camerasamples OnePlus 5 suggereren monochrome camera

Er zijn opnieuw vermeende camerasamples opgedoken van de OnePlus 5. Dit keer wijzen de foto’s op een monochrome camera. 

OnePlus werkt samen met DxOMark

Er zijn vermeende camerasamples opgedoken van de OnePlus 5. Naar verwachting heeft het toestel een dubbele camera setup aan de achterkant, verticaal gepositioneerd. OnePlus heeft al bevestigd dat het daarvoor samenwerkt met DxOMark. De fotografiewebsite recenseert en benchmarkt normaliter juist de camera’s van smartphone. Google bracht de Google Pixel bijvoorbeeld aan de man met de kreet dat het toestel volgens DxOMark de beste camera had.

De verwachtingen zijn dus hooggespannen, ook naar DxOMark toe. Het bedrijf wordt vaak bekritiseerd vanwege de manier waarop ze camera’s testen. Als ze telefoonmerken lage cijfers geven vanwege minder goede camera’s, dan moeten ze met de OnePlus 5 kunnen bewijzen hoe het wel moet. Althans, het blijft natuurlijk maar de vraag tot in hoeverre ze echt betrokken zijn.

OnePlus 5 camerasamples

Huawei ontwikkelde de camera van de Huawei P9 bijvoorbeeld in samenwerking met het Duitse Leica. Achteraf bleek dat ook vooral een marketingtrucje te zijn. Maar goed, terug naar de OnePlus 5. Er zijn dus vermeende camerasamples van het toestel opgedoken.

OnePlus 5 camerasamples

Eind april doken er  vier foto’s op die in Shenzen, China, zijn genomen. Daar staat het hoofdkantoor van OnePlus. Een foto had een geblurde achterkant, wat erop leek te duiden dat de dubbele camera gebruikt wordt voor het bokeh-effect, dat we kennen van de iPhone 7 Plus.

OnePlus 5 camerasamples

De camerasamples die nu gelekt zijn lijken dat juist tegen te spreken. Dit keer zit er namelijk een zwart-witte foto tussen. Dat zou erop kunnen wijzen dat een van de twee camerasensoren in monochroom schiet. Huawei implementeerde ook een monochrome sensor in de Huawei P9. Dat leidt tot scherpere foto’s met meer details. De foto’s in dit artikel zijn overigens de nieuwe gelekte camerasamples.

OnePlus 5 camerasamples

Eerder liet OnePlus op sociale media ook al twee foto’s zien, waarvan een met de OnePlus 5 was genomen. Toen meenden kenners ook al het effect van een dubbele camera met een monochrome sensor waar te nemen. De bron die de nieuwe foto’s heeft gelekt beweert dat de OnePlus 5 een dubbele 16MP camera heeft, met een opening van f/1.8. Ter vergelijking: de OnePlus 3T heeft zowel aan de voor- als achterkant een 16MP camera met een opening van f/2.0.

Bron: True-Tech.net via DroidHolic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gio -

   alle 3 de toestellen die je noemt zijn nog niet verschenen, dus reviewen is dan lastig..
   elke topmodel word gereviewt door AAP, dus even geduld 😉

 1. Lennard -

  Prachtige foto’s.
  Zou echt een perfecte keuze voor oneplus zijn om zowel een monochrome als kleur lens in haar camera’s toe te voegen. De samenvoeging van deze twee zorgt voor een veel mooiere weergave van de kleuren.
  Als dit klopt ben ik verkocht

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters