OnePlus onthult chipset en positie vingerafdrukscanner OnePlus 5

OnePlus is volop zijn volgende smartphone aan het teasen. Deze week werd de chipset en de positie van de vingerafdrukscanner van de OnePlus 5 bevestigd.

OnePlus 5: waar komt de vingerafdrukscanner?

Samsung wilde een vingerafdrukscanner in het scherm van de Samsung Galaxy S8 verwerken. Helaas lukte dat door tijdsgebrek niet, waardoor de technologie naar de achterkant van het toestel moest verhuizen. Niet in het midden, maar naast de camera. Apple worstelt voor de iPhone 8 naar verluidt met hetzelfde probleem.

OnePlus 5

Na jaren aan ontwikkeling is er sowieso geen consensus: wat is de beste positionering voor een vingerafdrukscanner? Een betaalbare implementatie in het scherm zal waarschijnlijk een einde maken aan die verdeeldheid. Tot dan zullen we het met de huidige situatie moeten doen.

De ene fabrikant kiest voor de voorkant, de ander voor de achterkant en sommigen zelfs voor de zijkant. OnePlus valt natuurlijk in de eerste categorie. De OnePlus 3T heeft een vingerafdrukscanner onder het scherm. Hetzelfde gaat gelden voor de OnePlus 5.

OnePlus 5 dubbele camera

Dat heeft OnePlus oprichter en CEO Liu Zuotu bevestigd. Hij beantwoorde op het Chinese sociale netwerk Weibo vragen van fans. Helaas was dit de enige vraag over de OnePlus 5 waar hij echt antwoord op kon geven. De OnePlus 5 krijgt dus een vingerafdrukscanner onder het scherm, niet achterop het toestel of in het scherm.

Chipset OnePlus 5 bevestigd

Daarnaast heeft OnePlus CEO Carl Pei nog meer details onthuld. Op het officiele forum van de Chinese fabrikant bevestigde hij een nauwe samenwerking met Qualcomm. Bovendien liet hij weten dat de OnePlus 5 aangedreven gaat worden door de Snapdragon 835. Dat lag natuurlijk voor de hand, maar dit is de eerste keer dat OnePlus de chipset heeft bevestigd.

OnePlus 3T OnePlus 5
De OnePlus 3T

Dezelfde chip vind je in de Samsung Galaxy S8, HTC U11 en de Sony Xperia XZ Premium. Volgens Carl Pei levert het high-end toestel nog betere prestaties dankzij de samenwerking met Qualcomm. Het toestel houdt apps die je vaak gebruikt actief, en zorgt ervoor dat andere apps beperkt worden. Zo moet het toestel een excellente accuduur met indrukwekkende prestaties gaan combineren.

Het is overigens niet de enige samenwerking die OnePlus aanging voor zijn volgende toestel. De camera van het toestel werd ontwikkeld in samenwerking met DxO, een autoriteit oop het gebied van smartphonecamera’s. De vraag blijft altijd tot in hoeverre beide partijen echt betrokken waren, maar dat mag de pret niet drukken. De OnePlus 5 wordt deze zomer nog gelanceerd.

Bron: OnePlusWeibo via GizmoChina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters