‘5 redenen waarom Samsung moet oppassen voor de OnePlus 5’

Binnenkort komt OnePlus naar verwachting met de OnePlus 5. We zetten vijf redenen op een rijtje waarom Samsung op moet passen.

Samsung

OnePlus 5Niemand kan ontkennen dat Samsung op het moment heer en meester is in Android land. De verkoopcijfers van vorig jaar laten zien dat Samsung meer toestellen heeft verkocht dan alle andere Android smartphone makers. Dit is echter geen reden om de aandacht te verslappen. Vanuit het verre oosten is underdog OnePlus langzaamaan bezig met een inhaalslag. Met de aankomende OnePlus 5 zet het bedrijf een serieuze concurrent neer voor de top Android toestellen. En wat nog meer is, de OnePlus 5 is een stuk goedkoper dan de andere vlaggenschip toestellen. Dit zijn de vijf redenen, waarom de de OnePlus 5 het nog moeilijk voor Samsung zou kunnen maken.

Bijna randloos ontwerp zonder fysieke home knop

Als we de gelekte foto’s moeten geloven is het design van de OnePlus 5 een waardig alternatief voor de Galaxy S8. Waar de OnePlus 2 en 3 er vrij standaard uitzagen, komt de 5 met minimale randen en een scherm vergelijkbaar met Samsung’s infinity display. Ook OnePlus heeft ervoor gekozen aan de voorkant de fysieke homeknop en vingerafdrukscanner te laten vallen. De vingerafdrukscanner zou ook net als de Galaxy S8 naar de achterkant zijn verhuisd. Hopelijk kiest OnePlus wel voor een betere plek dan naast de camera lenzen. Volgens verschillende berichten zorgt de plaatsing bij de Galaxy S8 ervoor dat de lenzen telkens vies worden.

Indrukwekkende RAM capaciteit

Waar Samsung moeilijk doet met en uitbrengen van de 6GB Galaxy 8+ in meerdere landen, komt de OnePlus 5 met maar liefst 8GB RAM capaciteit. Deze RAM capaciteit wordt gecombineerd met de nieuwe Snapdragon 835 processor en een 2k resolutie display.

OnePlus 5 cameraBatterijcapaciteit tussen 3500mAh tot 4000mAh

Ook wat de batterijcapaciteit betreft gaat OnePlus er helemaal voor. Verschillende berichten geven aan dat het toestel zou komen met een batterij van 3500mAh tot 4000mAh. In combinatie met de energiezuinige Snapdragon 835 zou de batterij bijna eindeloos door moeten gaan.

23 megapixel hoofdcamera

De geruchten geven aan dat het nieuwe OnePlus toestel een 16 megapixel selfiecamera krijgt. Aan de achterkant zou een mogelijke dual camera setup komen met een 23 megapixel lens en optische beeldstabilisatie. Hoewel een 23 megapixel lens op papier beter lijkt dan de 12 megapixel camera van Samsung’s Galaxy S8, zou Samsung het wat beeldkwaliteit betreft uiteindelijk toch kunnen winnen.

Oneplus 5 in vergelijking belachelijk lage prijs

Wat de OnePlus 5 vooral zo interessant maakt is het prijskaartje. Chinese smartphone makers staan bekend om de lagere prijzen en dit gaat ook op voor OnePlus. Naar verwachting zal het nieuwe OnePlus vlaggenschip te koop zijn voor minder dan 500 euro. Dit ligt een stuk lager dan vergelijkbare vlaggenschip smartphone svan andere merken zoals Samsung en LG.

Nadelen aan OnePlus

Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij OnePlus. Een van de grote problemen van het bedrijf is dat het nauwelijks contracten heeft met mobiele aanbieders in Europa. Daarnaast is de kwaliteit van de klantenservice twijfelachtig. Als laatste is gebleken dat OnePlus niet altijd even snel is met updates voor oudere toestellen. De OnePlus 2 en OnePlus X hebben bijvoorbeeld nog steeds de Nougat update niet gekregen. Aan de andere kant zijn er meerdere toestellen van andere merken, waarvoor de update ook nog niet beschikbaar is.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters