‘Schetsen OnePlus 5 tonen dubbele camera aan voorkant’

Er zijn nieuwe schetsen van de OnePlus 5 opgedoken, die er op lijken te wijzen dat het toestel een dubbele camera aan de voorkant krijgt. Of is het nep?

OnePlus 5 komt er aan

OnePlus bevestigde vanochtend middels een teaser dat het deze zomer met de OnePlus 5 komt. De langverwachte opvolger van de OnePlus 3T wordt waarschijnlijk volgende maand onthuld. Vorige maand dook er een render op van de achterkant van het vlaggenschip.

Daar op was een dubbele camera te zien. Huawei, Apple, LG en binnenkort ook Samsung: vrijwel elke grote smartphonefabrikant rust zijn toestellen tegenwoordig met een dubbele camera uit. Zal ook OnePlus volgen?

OnePlus 5 dubbele camera

Vandaag opgedoken schetsen lijken de eerdere geruchten te bevestigen. Het is onduidelijk of deze schetsen echt van OnePlus afkomstig zijn, dus neem dit nieuws vooral met een flinke korrel zout. Het zou immers ook om een enthousiaste hobbyist kunnen gaan.

Maar goed, terug naar de schetsen. We krijgen het vermeende ontwerp van de OnePlus 5 te zien. De dubbele camera en LED-flitser vallen meteen op. De cameramodule steekt bovendien iets uit. Het valt op dat de cameramodule aan de OnePlus 2 doet denken qua ontwerp, terwijl daar met de OnePlus 3 juist van afgeweken werd. Naar verluidt is het bovenste gedeelte van de achterkant gemaakt van keramiek.

Dubbele camera aan de voorkant: een flinke korrel zout

Daarmee lijken de eerdere geruchten dus bevestigd te worden. Wat deze schetsen echter zo opvallend maakt is de voorkant van de OnePlus 5. Daar is ook een dubbele camera zichtbaar. Dat is merkwaardig, gezien gelekte specificaties op een enkele 8MP camera wijzen.

OnePlus 5 dubbele camera

Het zou een merkwaardige zet zijn. OnePlus biedt doorgaans voor een lage prijs indrukwekkende specificaties, maar experimenteert zelden met ongebruikelijke configuraties. Is de schets toch nep? Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat OnePlus een dubbele selfiecamera gaat introduceren.

We zien aan de onderkant van het toestel een 3.5mm headphone jack. Aan de linkerkant van de OnePlus 5 zit een notificatieschakelaar, die we ook kennen van de OnePlus 3. Al met al een strak design, al twijfelen we dus aan de legitimiteit van de schetsen.

OnePlus Never Settle

Eerder gelekte specificaties wijzen op een 5.5-inch AMOLED scherm met een resolutie van 2560 x 1440. Opvallend, want de OnePlus 3 werd onder andere geprezen vanwege het bescheiden scherm. Meer heb je als gebruiker immers niet nodig, terwijl een hogere resolutie ten koste gaat van je accuduur.

Hoe lost OnePlus dat dan op met de OnePlus 5? Naar verluidt krijgt het toestel een 3600 mAh batterij die ook nog eens sneller opgeladen kan worden. Dat zou indrukwekkend zijn, gezien de OnePlus 3T al binnen een uur de honderd procent bereikt.

Bron: Techtastic

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters