‘Zoveel gaat de OnePlus 5 in Europa kosten’

De vermeende prijs van de OnePlus 5 lijkt gelekt te zijn, door niemand anders dan OnePlus zelf. Althans, als je er een creatief rekensommetje op los laat.

OnePlus 5 wordt op 20 juni gelanceerd

We weten nu eindelijk dat de OnePlus 5 op 20 juni zal worden onthuld. Vervolgens zal er op 21 juni in Amsterdam een pop-up evenement gehouden worden. Tijdens het evenement kun je met het toestel aan de slag en is er exclusieve gear verkrijgbaar. Wat die gear precies in gaat houden is nog niet bekend. Het belangrijkste is natuurlijk dat er ook de OnePlus 5 als een van de eersten kunt aanschaffen.

OnePlus 5 onthulling

Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel mag dat gaan kosten? De toestellen van OnePlus zijn zo populair vanwege de prijs/kwaliteit verhouding. Het Chinese merk biedt de specificaties van een high-end toestel voor de prijs van een mid-ranger. Ook voor de vermeende specificaties van de OnePlus 5 geldt dat: de Samsung Galaxy S8, maar dan bijna twee keer zo goedkoop.

Althans, dat hoopt men. OnePlus maakte tot nu toe namelijk elk nieuwe high-toestel weer een stukje duurder. De OnePlus One bood voor 299 euro de prestaties van Samsung’s high-end toestel van dat moment, de Samsung Galaxy S5. De OnePlus 3 van vorig jaar kostte echter al 399 euro.

Zoveel gaat de OnePlus 5 kosten

Dat is nog steeds de helft van Samsung’s duurste modellen, maar dat kunnen we hoogstwaarschijnlijk niet van de OnePlus 5 zeggen. Het lijkt er namelijk op dat het langverwachte toestel 550 euro in Europa gaat kosten. Dat kan aan de hand van de regels van een wedstrijd in Finland bepaald worden middels een rekensommetje.

OnePlus 5

OnePlus heeft in Finland een wedstrijd georganiseerd rondom een muziekfestival. Deelnemers kunnen tickets plus een OnePlus 5 winnen. De regels zijn op Facebook gedeeld. Niet zo interessant voor ons dus, zij het niet dat de kleine regeltjes belangrijke informatie bevatten.

Daar staat namelijk in dat de hoofdprijs 948 euro waard is. Dan hebben we het dus over het nieuwe toestel en twee tickets voor het festival. Die twee tickets kosten los 199 euro per stuk. Als we 398 euro van 948 euro afhalen, dan krijgen we een prijskaartje van 550 euro.

De uiteindelijke prijs zal waarschijnlijk iets afwijken, maar toch is de kans groot dat dit ongeveer het prijskaartje van de OnePlus 5 gaat zijn. Daarmee is het toestel een flink stuk duurder dan de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Het blijft een ontzettend goede deal, gezien OnePlus steevast de beste prestaties binnen de Androidmarkt biedt, maar toch is het even slikken.

Daar krijg je wel high-end specificaties voor terug met de Snapdragon 835, 8GB aan werkgeheugen en een dubbele camera. Dat is meer brute kracht dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium. Overigens heeft OnePlus nooit gezegd dat het goedkope toestellen aan wil bieden. Sterker nog, de CEO van de Chinese fabrikant bevestigde eerder al dat de kans groot is dat het niet zo’n laag prijspunt vast kan blijven houden.

OnePlus 5

Ligt het echt aan de context van de smartphonemarkt en de kosten om het toestel te maken, of wil OnePlus meer profiteren van zijn succes? We gaan op 20 juni ontdekken wat het high-end toestel daadwerkelijk gaat kosten. Het wordt vooral interessant om te zien hoe de consument gaat reageren. Is 550 euro nog steeds laag genoeg bij een bedrijf waarbij de klantenservice toch een vraagteken blijft?

Bron: AndroidHeadlines

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters