‘Zoveel gaat de OnePlus 5 in Europa kosten’

De vermeende prijs van de OnePlus 5 lijkt gelekt te zijn, door niemand anders dan OnePlus zelf. Althans, als je er een creatief rekensommetje op los laat.

OnePlus 5 wordt op 20 juni gelanceerd

We weten nu eindelijk dat de OnePlus 5 op 20 juni zal worden onthuld. Vervolgens zal er op 21 juni in Amsterdam een pop-up evenement gehouden worden. Tijdens het evenement kun je met het toestel aan de slag en is er exclusieve gear verkrijgbaar. Wat die gear precies in gaat houden is nog niet bekend. Het belangrijkste is natuurlijk dat er ook de OnePlus 5 als een van de eersten kunt aanschaffen.

OnePlus 5 onthulling

Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel mag dat gaan kosten? De toestellen van OnePlus zijn zo populair vanwege de prijs/kwaliteit verhouding. Het Chinese merk biedt de specificaties van een high-end toestel voor de prijs van een mid-ranger. Ook voor de vermeende specificaties van de OnePlus 5 geldt dat: de Samsung Galaxy S8, maar dan bijna twee keer zo goedkoop.

Althans, dat hoopt men. OnePlus maakte tot nu toe namelijk elk nieuwe high-toestel weer een stukje duurder. De OnePlus One bood voor 299 euro de prestaties van Samsung’s high-end toestel van dat moment, de Samsung Galaxy S5. De OnePlus 3 van vorig jaar kostte echter al 399 euro.

Zoveel gaat de OnePlus 5 kosten

Dat is nog steeds de helft van Samsung’s duurste modellen, maar dat kunnen we hoogstwaarschijnlijk niet van de OnePlus 5 zeggen. Het lijkt er namelijk op dat het langverwachte toestel 550 euro in Europa gaat kosten. Dat kan aan de hand van de regels van een wedstrijd in Finland bepaald worden middels een rekensommetje.

OnePlus 5

OnePlus heeft in Finland een wedstrijd georganiseerd rondom een muziekfestival. Deelnemers kunnen tickets plus een OnePlus 5 winnen. De regels zijn op Facebook gedeeld. Niet zo interessant voor ons dus, zij het niet dat de kleine regeltjes belangrijke informatie bevatten.

Daar staat namelijk in dat de hoofdprijs 948 euro waard is. Dan hebben we het dus over het nieuwe toestel en twee tickets voor het festival. Die twee tickets kosten los 199 euro per stuk. Als we 398 euro van 948 euro afhalen, dan krijgen we een prijskaartje van 550 euro.

De uiteindelijke prijs zal waarschijnlijk iets afwijken, maar toch is de kans groot dat dit ongeveer het prijskaartje van de OnePlus 5 gaat zijn. Daarmee is het toestel een flink stuk duurder dan de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Het blijft een ontzettend goede deal, gezien OnePlus steevast de beste prestaties binnen de Androidmarkt biedt, maar toch is het even slikken.

Daar krijg je wel high-end specificaties voor terug met de Snapdragon 835, 8GB aan werkgeheugen en een dubbele camera. Dat is meer brute kracht dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium. Overigens heeft OnePlus nooit gezegd dat het goedkope toestellen aan wil bieden. Sterker nog, de CEO van de Chinese fabrikant bevestigde eerder al dat de kans groot is dat het niet zo’n laag prijspunt vast kan blijven houden.

OnePlus 5

Ligt het echt aan de context van de smartphonemarkt en de kosten om het toestel te maken, of wil OnePlus meer profiteren van zijn succes? We gaan op 20 juni ontdekken wat het high-end toestel daadwerkelijk gaat kosten. Het wordt vooral interessant om te zien hoe de consument gaat reageren. Is 550 euro nog steeds laag genoeg bij een bedrijf waarbij de klantenservice toch een vraagteken blijft?

Bron: AndroidHeadlines

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Brigitte vels -

  Wat is er mis met de nood 8 dan en de Samsung Galaxy. S8 is die wel goed. Of is daar ook wat mis mee , en de Samsung Galaxy. S9 wanneer komt die uit dan

 2. Klaeje -

  Heb nog steeds mijn bijna 3 jaar oude one, met een custom rom op android 7( klantenservice is zo goed als nihil…lees veel geduld)
  En met die prijs koop ik zeker geen 5, hij zingt het nog wel wat uit..😧

  1. Maqs -

   Het is heel veel geld, en helaas is het bedrijf nu helemaal niets meer waard. Vroeger: Goede specs voor een lage prijs. Nu: Redelijke specs voor een hoge prijs. Iedereen gaat weer massaal naar Samsung. Zou me niets verbazen als dit bedrijf een dochterbedrijf is van Samsung en dat dit een publiciteitsstunt is voor hun bedrijf. Wat een flater zeg

 3. Jeff -

  Tja, te duur en 8gb intern slaat echt nergens op.

  Xiaomi levert degelijk tot zeer goede telefoons voor far less.

  Met name mi5s en note 2 ( redmi Niet )

  1. Yasin -

   Er bestaan nog geen toestel die 8 ram heeft bijna wel de OnePlus 5 wel de OnePlus 5 zaal snelle zijn dan de iPhone 7 LG g6 en Samsung galaxy 8 dat de OnePlus 5 sneller zaal gaan doen is te denken aan 8 ram en de Dach charge zaal 25 procent sneller zijn dat de OnePlus 3t

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters