OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack

Fans kunnen gerust ademhalen, want OnePlus CEO Carl Pei heeft op Twitter bevestigd dat de OnePlus 5 toch wel een headphone jack krijgt. 

OnePlus 5 krijgt toch een headphone jack

OnePlus CEO Carl Pei is erg actief op Twitter. Vaak is hij bezig met het teasen en ophemelen van nieuwe producten, maar ook interactie met fans is voor de ambitieuze Chinees zeer belangrijk.

Dat zorgt er soms voor dat hij zijn mond voorbij praat. Dat gebeurde begin deze week. Er dook een render op van de OnePlus 5, zonder een headphone jack aan de onderkant.

Carl Pei OnePlus 5

Fans waren bang dat de Chinese fabrikant ook afscheid van de headphone jack gaat nemen. Apple deed hetzelfde met de iPhone 7, een controversiële beslissing.

OnePlus brandde zijn handen een paar jaar geleden al aan een vergelijkbare kwestie. Toen koos het bedrijf ervoor om NFC te schrappen voor de OnePlus 2. Het resultaat was een hoop boze fans en naar verluidt ook tegenvallende verkopen.

Bovendien hield Carl Pei eind vorig jaar, vlak na de release van de iPhone 7, ook nog eens een pol op Twitter waarin hij vroeg of de headphone jack belangrijk is. 88% van de respondenten vond van wel.

OnePlus 5

Het zou dan ook zeer merkwaardig zijn als de OnePlus 5 geen headphone jack heeft. Vooral gezien de slogan van OnePlus: Never Settle. Maar goed, terug naar de tweets van Carl Pei.

Carl Pei praat zijn mond voorbij

Hij vroeg op 19 mei op Twitter: “Waar zal ik vandaag eens over tweeten?” Een slimme fan was er snel bij met een gepast antwoord: “Over waar de headphone jack van de OnePlus 5 is gebleven.” Daar antwoordde Carl Pei het volgende op:

“Waarom stak de headphone jack de weg over?” Met deze variant op het begin van een bekende grap neemt Carl Pei in een klap de angst van alle fans weg.

De boodschap is duidelijk. Zoals men al vermoedde heeft de headphone jack de weg overgestoken. Oftewel: de port bevindt zich nu aan de bovenkant van het toestel.

Heb je nog meer bevestiging nodig? Carl Pei gaf met zijn volgende tweet toe dat hij zijn mond voorbij heeft gepraat:

De OnePlus 5 wordt naar verwachting komende maand aangekondigd. De OnePlus 3 en OnePlus 3T werden bestempeld als de beste smartphones van 2016. Krijgt het ambitieuze Chinese bedrijf dat ook met zijn volgende high-end smartphone voor elkaar?

Bron: Twitter via GSMArena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters