Zou de OnePlus 5 het even goed doen als hij duurder zou zijn?

Op het moment wacht de smartphone wereld vol spanning op de lancering van de OnePlus 5.  Het toestel zou komen met specificaties, welke opgewassen zijn tegen toestellen als de Samsung Galaxy S8 en de LG G6. Eén van de voordelen van OnePlus is altijd geweest dat het premium specificaties biedt voor een lagere prijs. Maar volgens bepaalde bronnen zou de aankomende OnePlus gelanceerd worden met een vanaf prijs van omgerekend 580 euro.

Dit is behoorlijk duur voor een OnePlus toestel en begint in de buurt te komen van de prijzen van meer bekende concurrenten. De grote vraag is hierbij of de OnePlus 5 wel zo succesvol gaat worden als één van de grote pluspunten van het toestel opeens wegvalt. Zullen mensen het toestel wel kopen wanneer de prijs zo dicht in de buurt komt van meer bekende merken?

OnePlus 5 biedt vergelijkbare specificaties voor dezelfde of iets lagere prijs

Als we  gaan speculeren of de OnePlus 5 het zal redden met een hogere prijs dan normaal, kan het natuurlijk twee kanten op gaan. Volgens de berichten zou het toestel komen met onder andere een Snapdragon 835, 6GB of 8GB RAM, 128GB of 256GB opslagruimte en een dual camera setup. De Galaxy S8 kost ongeveer 670 euro en komt zonder een dual camera setup en met minder opslagruimte. De HTC U11 komt ook met minder opslagruimte en zonder dual camera setup. Deze is te koop voor ongeveer evenveel als de OnePlus 5.

OnePlus 5 dubbele camera

Hogere prijs zou geaccepteerd kunnen worden

Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat de OnePlus 5 vergelijkbare of zo niet betere specificaties aanbiedt voor dezelfde of een iets lagere prijs dan zijn concurrenten. Het bedrijf heeft wat duurdere onderdelen gebruikt dan normaal en zou dus in principe eventueel weg kunnen komen met de relatief hoge prijs van de OnePlus 5.

Wat doen de trouwe klanten?

Aan de andere kant zou OnePlus trouwe klanten ook tegen zich in het harnas kunnen jagen door opeens een andere prijsstrategie toe te passen. Zoals gezegd blijven veel mensen bij OnePlus om de relatief lage prijzen. Met een prijs die bijna even hoog is als de concurrent zouden deze klanten kunnen besluiten dat ze dan even goed kunnen overstappen naar een bekender merk of naar een andere goedkope smartphone maker.

OnePlus 5 prototype

Twee verschillende modellen in een andere prijscategorie

Hoe het uiteindelijk zal uitpakken kan niemand met zekerheid zeggen. Het was misschien slimmer geweest van OnePlus om voor de trouwe klanten en model uit te brengen voor de verwachte OnePlus prijs. Om goed te concurreren tegen de groten in de industrie zou een meer premium model uitgebracht worden, waarbij het geen probleem is dat de prijs wat aan de hogere kant is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters