‘OnePlus 5 verslaat Samsung Galaxy S8 met indrukwekkende Geekbench score’

OnePlus staat erom bekend goede specificaties te combineren met een relatief lage prijs. Het bedrijf besteedt het budget grotendeels aan de kwaliteit van de toestellen en een stuk minder aan grote campagnes. Deze strategie lijkt behoorlijk goed te hebben gewerkt bij de OnePlus 5. Het toestel zou namelijk volgens de Geekbench testen zelfs beter presteren dan de Samsung Galaxy S8 en de Sony Xperia XZ Premium.

Geekbench screenshot afkomstig van betrouwbare bron

GSM Arena zou een Geekbench screenshot hebben ontvangen van de OnePlus 5 resultaten via een zeer betrouwbare bron. Als deze resultaten inderdaad kloppen, verslaat OnePlus hiermee twee van de grootste smartphone makers met het aankomende vlaggenschip toestel. Voor de single-core test kreeg de OnePlus 5 namelijk een score van 1963. Ook de multi-core test leverde een indrukwekkend resultaat op van 6687 punten. Hiermee belandt het toestel in de top van de Geekbench lijst.

OnePlus 5 Geekbench score

Scores Galaxy S8 en Xperia XZ Premium iets lager

Hoewel de Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium goede en populaire toestellen zijn met dezelfde chipset als het OnePlus toestel, behaalden ze een net  iets lagere score. Het Samsung vlaggenschip kreeg 1929 punten voor de single-core test en wist een multi-core resultaat van 6084 punten te behalen. De Xperia XZ Premium behaalde respectievelijk 1943 en 5824 punten voor de single- en multi-core test.

OnePlus 5

OnePlus 5 met Android met Oxygen

Op de Geekbench screenshot is ook te zien dat het OnePlus toestel draait op Android 7.1.1 met daar bovenop het Oxygen besturingssysteem van OnePlus zelf. GSM Arena geeft zelf aan dat, hoewel ze vertrouwen hebben in de bron van deze informatie, het onmogelijk is om te weten wat voor software er op het toestel draaide tijdens de testen. Bovendien bespelen veel fabrikanten de systemen die de prestaties van toestellen meten, dus neem dit soort vergelijkingen altijd met een flinke korrel zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. WGACA -

    In de kwaliteit van de foto’s en het scherm ook. En dan hebben we het nog niet gehad over uitbreidbaar geheugen, waterdichtheid, en talloze andere features. Je vergelijkt een Nissan Skyline met een Mercedes.

   2. Dees -

    Al een aantal jaar super tevreden over de one plus one. Veel voor weinig. De 5 is weer een prijsklasse hoger helaas

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters