‘OnePlus 5 verslaat Samsung Galaxy S8 met indrukwekkende Geekbench score’

OnePlus staat erom bekend goede specificaties te combineren met een relatief lage prijs. Het bedrijf besteedt het budget grotendeels aan de kwaliteit van de toestellen en een stuk minder aan grote campagnes. Deze strategie lijkt behoorlijk goed te hebben gewerkt bij de OnePlus 5. Het toestel zou namelijk volgens de Geekbench testen zelfs beter presteren dan de Samsung Galaxy S8 en de Sony Xperia XZ Premium.

Geekbench screenshot afkomstig van betrouwbare bron

GSM Arena zou een Geekbench screenshot hebben ontvangen van de OnePlus 5 resultaten via een zeer betrouwbare bron. Als deze resultaten inderdaad kloppen, verslaat OnePlus hiermee twee van de grootste smartphone makers met het aankomende vlaggenschip toestel. Voor de single-core test kreeg de OnePlus 5 namelijk een score van 1963. Ook de multi-core test leverde een indrukwekkend resultaat op van 6687 punten. Hiermee belandt het toestel in de top van de Geekbench lijst.

OnePlus 5 Geekbench score

Scores Galaxy S8 en Xperia XZ Premium iets lager

Hoewel de Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium goede en populaire toestellen zijn met dezelfde chipset als het OnePlus toestel, behaalden ze een net  iets lagere score. Het Samsung vlaggenschip kreeg 1929 punten voor de single-core test en wist een multi-core resultaat van 6084 punten te behalen. De Xperia XZ Premium behaalde respectievelijk 1943 en 5824 punten voor de single- en multi-core test.

OnePlus 5

OnePlus 5 met Android met Oxygen

Op de Geekbench screenshot is ook te zien dat het OnePlus toestel draait op Android 7.1.1 met daar bovenop het Oxygen besturingssysteem van OnePlus zelf. GSM Arena geeft zelf aan dat, hoewel ze vertrouwen hebben in de bron van deze informatie, het onmogelijk is om te weten wat voor software er op het toestel draaide tijdens de testen. Bovendien bespelen veel fabrikanten de systemen die de prestaties van toestellen meten, dus neem dit soort vergelijkingen altijd met een flinke korrel zout.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters