OnePlus verdedigt design OnePlus 5: niet een iPhone

OnePlus weet de hypetrain rondom de OnePlus 5 goed in stand te houden, maar er luidt ook kritiek. Het toestel zou teveel op de iPhone 7 Plus lijken. Volgens het bedrijf zelf moeten we niet te vroeg oordelen.

OnePlus 5 komt eraan

De OnePlus 5 wordt op 20 juni onthuld. Op 21 juni is er zelfs een pop-up evenement in Amsterdam waar fans zelf al met het toestel aan de slag kunnen.

OnePlus 5 onthulling

Het ontwerp van de OnePlus 5 is echter allang geen geheim meer. Geruchten werden het maar niet eens over het uiterlijk van het toestel, maar dat mocht de pret niet drukken. OnePlus onthulde vorige week namelijk zelf vanuit het niets hoe de OnePlus 5 eruit gaat zien.

De resulterende foto bevestigt wat men al vreesde: het toestel lijkt op de iPhone 7 Plus. Natuurlijk waren de vorige toestellen ook gebaseerd op designs van zusterbedrijf Oppo, maar ze waren wel uniek, opvallend haast.

OnePlus 5

Waar de vorige toestellen steeds weer een logische evolutie van hun voorgangers waren, zet OnePlus met de OnePlus 5 een drastische stap. Een stap richting Apple, zo oordeelde het internet.

OnePlus productmanager verdedigt design OnePlus 5

Volgens een productmanager van OnePlus moeten we echter niet zo snel oordelen. De medewerker verdedigde het design op Zhiru, de Chinese equivalent van Quora.

Volgens hem had iedereen ook kritiek op het design van de OnePlus toen de eerste afbeeldingen van dat toestel waren gelekt. Na de lancering hoorde je echter niemand meer klagen: “Iedereen op het internet noemde het toen een lelijk toestel, zeiden dat het er generiek uitzag, dat het een gekopieerd design was.”

iPhone 7 Plus dubbele camera header
De iPhone 7 Plus

“Men plakte er zelfs logo’s van andere fabrikanten op, om er de spot mee te drijven. Maar na de lancering? Iedereen die ermee aan de slag ging noemde het een fantastische smartphone met een hoge kwaliteit.”

Volgens de productmanager van OnePlus gebeurt er nu exact hetzelfde: “Hoe kan een platte foto op een accurate wijze een smartphone laten zien? Een telefoon is iets dat je uiteindelijk elke dag in je handen houdt. Het gaat ook om het gevoel, de curves, de subtiele details. Veel mensen denken ook dat hun pasfoto’s lelijk zijn.”

Waarom steekt de camera uit?

Tot slot is het interessant om zijn verdediging van de camerabump erbij te pakken. De OnePlus 5 heeft namelijk een lichtelijk uitstekende camera, net zoals de OnePlus 3.

Toen klaagde men al dat OnePlus beter die ruimte op kan vullen met een grotere batterij. Daar lijkt de fabrikant echter geen interesse in te hebben. OnePlus CEO Carl Pei liet op Weibo weten dat de OnePlus 5 het dunste vlaggenschip van dit moment is.

OnePlus 5

Terug naar de productmanager van het bedrijf: “Over de uitstekende camera: het is eigenlijk heel makkelijk om een camera te maken die niet uitsteekt, elke fabrikant kan het. Maar als je de camera plater maakt, dan moet je bepaalde cameracomponenten verwijderen of kleiner maken.”

Daarbij verwijst hij ironisch genoeg naar de iPhone 7 Plus: “De iPhone 7 Plus propte 2x optische zoom in zijn cameramodule, vandaar de prominente bobbel. Als je een platte camera wil, dan moet je een deel van de fotografie-ervaring opofferen. De twee sluiten elkaar op dit moment nou eenmaal uit, zelfs Apple krijgt het niet voor elkaar.”

We zijn het ermee eens dat de focus op de camera belangrijk is, maar moet elk toestel alsmaar dunner worden? De productmanager van OnePlus sluit zijn verdediging af met de conclusie dat we allemaal geduld moeten hebben tot we het toestel echt in onze hand hebben. We zijn benieuwd!

Bron: Zhihu

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters