Pas op: Het scherm van de OnePlus 5 zit ondersteboven

De OnePlus 5 is een fantastisch toestel. Er blijkt echter een probleem te zijn met alle gevolgen van dien: het scherm zit ondersteboven.

Jelly scrolling: het scherm van de OnePlus 5 zit ondersteboven

Jup, dat lees je goed. Het scherm van de OnePlus 5 zit hoogstwaarschijnlijk ondersteboven. Maar laten we eerst even een stap terug nemen, want het begon allemaal met klachten van gebruikers. Gebruikers van de OnePlus 5 meldden online dat ze last hebben van jelly scrolling.

OnePlus 5 koopwijzer

Het scrollen door content werkt op de een of andere manier niet helemaal soepel op de OnePlus 5. En dat terwijl het misschien wel de snelste smartphone van dit moment is. Het effect is niet ontzettend storend, maar valt wel op als iemand je erop heeft gewezen. Check de video hieronder bijvoorbeeld.

Teleurgestelde consumenten begonnen dus online te klagen. Met effect, maar helaas niet het effect waar ze op hoopten. Het antwoord van OnePlus is kort en duidelijk: het jelly scrolling effect is volstrekt normaal. Oftewel: er is niks aan de hand.

Daar nemen de echte diehards natuurlijk geen genoegen mee. Men begon te vermoeden dat het paneel van de OnePlus 5 ondersteboven zit. Pak maar eens een AMOLED telefoon, en gebruik het toestel ondersteboven. Meteen werkt het scrollen heel anders. Dat heeft te maken met de manier waarop AMOLED-panelen het beeld verversen.

AMOLED-panelen verversen niet het complete beeld in een keer. Een enkele lijn ververst het scherm van onder naar boven. Dat gaat zo snel dat je er niks van door hebt, behalve als je het scherm dus omdraait. Dan wordt het paneel van boven naar onder ververst en creeërt het dat eerdergenoemde jelly effect.

Keihard bewijs

Nu is er keihard bewijs: gebruikers ontdekten in de broncode van het toestel dat het scherm 180 graden gedraaid is. Het aansturingsprogramma moet alles dus 180 graden compenseren. Bovendien zijn er verschillende websites die de OnePlus 5 uit elkaar hebben gehaald.

OnePlus 5 jelly scrolling

Ook daar valt het op dat het scherm ondersteboven is bevestigd, zoals je op de bovenstaande foto’s kunt zien. Dat is natuurlijk geen fout, maar een bewuste beslissing van OnePlus. Waarschijnlijk is het scherm omgedraaid om ruimte vrij te maken voor de dubbele camera en andere componenten.

Er komt een oplossing!

Nogmaals: het effect valt mee, maar dat neemt niet weg dat het opgelost moet worden. Gelukkig hebben we goed nieuws: OnePlus heeft alsnog bevestigd dat ze het probleem gaan oplossen middels een update. Een intern communicatiefoutje, of een bedrijf dat opeens vreest voor zijn verkopen? Waarschijnlijk dat laatste.

 

 

Bron: XDAMyFixGuide

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marc Renet -

  Hallo allemaal,
  Wat boven of onderkant is van een scherm bepaal je toch softwarematig……
  Komt dus allemaal goed hoor.
  Het enige wat er mis is met dit toestel is dat het eigenlijk te duur is.
  De balans prijs/kwaliteit helde met de oneplus 3 zeker naar zijn lage prijs in verhouding met Samsung en iPhone. Dit verschil is er nog wel maar niet is meer gigantisch .
  Als dit in deze verhouding zo verdergaat zal er met de OnePlus (7 ??) praktisch geen prijsverschil meer zijn ivm met zijn grote broertjes.
  Hierdoor heeft oneplus toch een beetje zijn ziel verloren. Jammer……

  Gr.
  Marc

 2. Cyrano -

  Wat kan een mens toch ontzettend zeiken zeg. Ja, als ik heel goed op let zie ik iets van het gelei effect. Was er niet over geschreven dan viel het niet eens op, zo miniem is het. In het filmpje komt het wel iets duidelijker naar voren maar het is niet zo dat je naar een gebarsten scherm kijkt of zo. Telefoon werkt gewoon supersnel en hier heb je allerminst last van.

 3. Gerard -

  Ik heb zo’n OP5 en merkte het effect pas nadat er zoveel over geschreven was.
  Op de video is het duidelijk maar in de praktijk nauwlijks zichtbaar.
  Het is voor mij zeker geen reden om hem terug te sturen, daarvoor is het eenvoudig een veel te fijne mobiel.

   1. Robert -

    Als ik mijn toestel met amoled ondersteboven hou en scrol dan zie ik het wel. Als je het zelf niet merkt dan is er weinig aan de hand.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters